PARTI: Folkeaksjonen nei til mer bompenger vokser på Vestlandet.
PARTI: Folkeaksjonen nei til mer bompenger vokser på Vestlandet. Foto: Carina Johansen

NY Måling:

Bompengepartiet størst i Bergen

Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) er Bergens største parti. Hver fjerde bergenser ville stemt på det hvis det var valg i dag, viser en fersk meningsmåling fra Bergens Tidende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med sine 25,4 prosent er Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) alene større enn de tre sittende byrådspartiene til sammen, skriver Bergens Tidende om meningsmålingen Respons Analyse har laget for avisen og VG.

Hvis det var valg i dag, ville partiet fått 17 mandater i bystyret og dermed samle flertall med Høyre (23,1 prosent, 15 mandater) og Fremskrittspartiet (2,7 prosent, 2 mandater).

– Hvem hadde trodd det for et halvt år siden? Da var venstresiden på vei mot flertallet. Bompengelisten har snudd opp ned på alt, sier BTs valgekspert Johan Giertsen.

Tallene tyder på at FNB stjeler velgere fra alle kanter. Samtlige partier, med unntak av KrF og gruppen Andre, går tilbake i oppslutning på målingen.

– Dette er veldig kjekt, men samtidig er det viktig å understreke at dette kun er én måling, sier bompengelistens toppkandidat Trym Aafløy til TV 2.

Aafløy legger vekt på at det fortsatt er lenge til valget, og at ting kan endre seg. Han tror likevel ikke partiet vil stupe nedover i oppslutning.

– Dette viser at folk ikke tror på de andre partienes politikere, nå når de har begynt å snakke om bompenger og ulike løsninger. De har ikke troverdighet hos velgerne, avslutter Aafløy.

De øvrige stemmene i vestlandshovedstaden fordeler seg slik blant partiene:

Rødt: 5,5 prosent (-0,1 prosent)

SV: 10 (0,0)

Ap: 18,6 (-4,2)

Sp: 3,5 (-1,2)

MDG: 3,9 (-0,6)

V: 2,8 (-0,3)

KrF: 3,2 (+0,5)

Andre: 1,3 (+0,5)