Ødegaard herjet – scoret ett og hadde to målgivende

En brennhet Martin Ødegaard (20) holdt lekestue mot Groningen og scoret etter bare ett minutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunkter i Sportsnyhetene!

Martin Ødegaard var banens suverene ener da Vitesse møtte Groningen i andre playoff-kamp om Europaliga-plass.

20-åringen brukte ikke mer enn ett minutt og åtte sekunder på straffe Groningens svake forsvarsspill. En dårlig klarering fra gjestene resulterte i at Ødegaard ble spilt enkelt gjennom av lagkamerat Thulani Serero.

Herfra og ut stod drammenseren alltid i begivenhetenes sentrum.

Fikk frimerke på seg

Ødegaard herjet nok til at Groningen satt et frimerke på ham. Deyovaisio Zeefuik var til tider stygg i munnen, hevder Ødegaard.

– Han gikk bare rundt og sa at han skulle drepe meg. Det var en tulling som ikke spilte noe spill. Han ville bare drepe meg, sier Martin Ødegaard til TV 2.

20-åringen ble ikke nevneverdig preget at oppførselen til Groningen-spilleren.

– Jeg bare lo. Når du ligger under 3-0 og det er det eneste du prater om så er fokuset ditt litt feil, nevner drammenseren videre.

Ødegaards trener, Leonid Slutskij, har forståelse for hvorfor han ble frimerket.

– Det er helt normalt. En spiller som Martin må være klar for skittent spill når forsvarsspillerne skal stoppe deg. Det er en helt normal situasjon. Nå er han ikke bare briljant, han er en fighter med kampånd. Det er ikke enkelt å drepe ham nå, sier Vitesse-treneren til TV 2.

Assisterte to

Før halvtimen var spilt sendte Ødegaard en elegant gjennombruddspasning gjennom til Tim Matavz som sklir inn 2-0 for Vitesse.

20-åringens tredje involvering kom bare få minutter senere. På corneren etter halvtimen følger Vitesse-spillerne samme oppskrift som sist. Ødegaards corner forvaltes godt av Tim Matavz - som stanget inn sin andre.

Vitesse vant 3-1 (4-2 sammenlagt) og møter Utrecht i playoffinale.