TSJEKKIA-PROFF: Andreas Vindheim har skrevet under på en treårskontrakt med Sparta Praha.
TSJEKKIA-PROFF: Andreas Vindheim har skrevet under på en treårskontrakt med Sparta Praha.

Vindheim klar for ny klubb

Andreas Vindheim (23) forlater Malmö og går til Sparta Praha.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sparta Praha bekrefter at de har sikret seg underskriften til den norske backen Andreas Vindheim for de tre neste sesongene.

23-åringen kommer fra Malmö, hvor han har spilt siden 2015-sesongen. Svenskene sitter igjen med snaut 13 millioner kroner for den tidligere Brann-spilleren, ifølge Aftonbladet.

Høyrebacken rakk å vinne to titler med Malmö og markerte seg samtidig i Fotball-Europa etter storspill mot Chelsea i Europa League.

Får skryt

Sportsdirektør i Sparta Praha og tidligere Arsenal-spiller Tomás Rosický er full av lovord om den unge bergenseren.

– Han (Andreas Vindheim, journ.anm) spilte i en klubb i Sverige som har en lignende posisjon i ligaen som Sparta i Tsjekkia. Andreas kjenner fansens forventninger og press - det vil ikke overraske ham. I tillegg er han i en alder av 23 hvor han skal fortsette å forbedre sin egen karriere. Vi er veldig glad for at han er nå er spartansk, sier Tomás Rosický til hjemmelagets nettside.

– Andreas er veldig målrettet. Han er godt rustet både fysisk og psykisk, og griper hver eneste mulighet til å være med i angrep, fortsetter tsjekkeren.

Har jobbet hardt

Vindheims agent, Stig Lillejord, sier til TV 2 at bergenseren nå følte at tiden var inne for å prøve noe nytt

– Andreas har alltid jobbet hardt. Han har jobbet mye med sin mentale styrke. Noe som er utrolig viktig for å lykkes i fotball - nå var han kommet til et punkt hvor han var sugen på noe nytt, sier Lillejord.

Agenten forteller videre at Sparta Praha ble mektig imponert over hva 23-åringen viste mot storklubbene i Europa League.

– Klubben og Tomás Rosický lot seg imponere over hva Andreas gjorde mot storklubber i Europa League, fortsetter Lillejord.

Sparta Praha endte på tredjeplass i den tsjekkiske serien denne sesongen. Det var hele 15 poeng opp til byrival Slavia Praha.