Kronprins Haakon bryter tausheten om søsterens bruk av prinsessetittelen

– Ønsker å ha dialog med søsteren min, sier kronprinsen til NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek Verrett er godt igang med sin mye omtalte foredragsturné.

Søndag holdt de kurs i København, mens det mandag var klart for foredrag i Stavanger.

Paret offentliggjorde sin kjærlighet for hverandre sist søndag, en uke før turneen startet. Billettinntektene har vært på nærmere 800.000 kroner, viser TV 2s regnestykke.

– Vi følger med

For første gang har kronprins Haakon uttalt seg om søsterens næringsvirksomhet.

– Det er sånn at vi følger med på det som blir sagt og skrevet. Det vi ønsker er å ha en dialog med søsteren min, særlig om det som går på titulering og næringsvirksomhet, sa han til NRK.

Mandag startet prinsessen foredraget i Stavanger med en tydelig beskjed til pressen, og foran en fullsatt sal ba hun alle som har blitt «en smule irritert» av pressen, som sto foran scenen, om å rekke opp hendene.

– Kongehuset har et godt samarbeid med media. Pressen gjør en viktig jobb i det norske samfunnet, sier kronprinsen.

Også Guri Varpe, kommunikasjonssjef ved Slottet, har uttalt at de er i dialog med prinsessen om bruken av tittelen i markedsføringen.

Prinsessen har den siste uken fått massiv kritikk. Flere mener hun misbruker prinsesse-tittelen til kommersielle formål.

– Jeg er en prinsesse, og jeg er født inn i denne familien. Jeg har valgt denne livsstilen, og det er min måte å tjene penger på. Andre som gjør lignende ting får penger for det, og det gjør jeg også, sa prinsessen sist uke.

Samtidig sier Forbrukerrådet at de følger med på hva det er prinsessen og sjamanen lover sine kunder, og at de ikke lover ting i markedsføringen som de ikke kan holde.