Manchester United besøker Norge:

– Å gi KBK og folket i Kristiansund en sånn kamp, gjør meg stolt

Ole Gunnar Solskjær tar med seg sitt Manchester United til Ullevaal for å møte klubben fra hjembyen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United spiller en av sine siste tester før alvoret braker løs i august når de møter Kristiansund på Ullevaal i den TV 2-sendte treningskampen tirsdag 30. juli.

– Det kommer til å være tidenes «boost». Mange av de guttene lever og ånder for Premier League. De følger med hele tiden og er med på Premier League Fantasy. Jeg tror de gleder seg sinnssykt, men når de får reflektert at de skal spille mot den gjengen, tror jeg ikke de bare gleder seg, sier KBK-trener Christian Michelsen til TV 2.

Det er to verdener som møtes når Ole Gunnar Solskjær tar med sitt superlag for å møte klubben fra hans kjære hjemby.

– Det er fotballen. Det er alltid muligheter i fotballen. KBK har vist det. Jeg har spilt for Clausenengen og Manchester United. Jeg har trent Clausenengen G16 og Manchester United. Og jeg har spilt for Molde. Nå får de testet hvor nivået ligger, og så får vi sjekket oss selv. Selv om vi har pre-season, har de også ferie. Det blir en virkelighetsoppfatning for alle utpå banen på hvor langt foran eller bak vi er, sier Solskjær til TV 2.

– Gleder meg til fortsettelsen

Champions League-helten fra 1999 forteller at Molde først ble spurt om å være motstander, men at de er opptatt med Europaliga-kvalifisering.

– Da er det KBK som står mitt hjerte nærmest, og de var ikke vonde å be. Å få lov til å få en sånn kamp og gi KBK og folket i Kristiansund en sånn kamp, gjør meg stolt, sier Ole Gunnar Solskjær.

Michelsen sier at det er én mann som gjør treningskampen mulig.

– Vi holder med Ole Gunnar, og det har vi gjort i alle år. Muligheten til å være med på enda et eventyr er fantastisk, sier Kristiansund-treneren, som selv er Manchester United-tilhenger.

– Jeg har vært Manchester United-fan hele mitt liv. Vi var på familieferie i desember da det begynte å versere rykter om at det kunne vært en nordmann som ble midlertidig manager. Det er sinnssykt, helt surrealistisk. Det føles viktig for Manchester United-fansen endelig å få mannen sin. Så ble han permanent manager etter hvert, og det var helt fantastisk, sier han.

Solskjær ledet Manchester United inn i kampen om topp fire igjen, men etter å ha kollapset på tampen av sesongen endte det med sjetteplass.

– Se hva han har gjort i Molde i de periodene han har vært der. Han har bygget lag. Ole Gunnar startet verket av det laget som leder den norske serien nå. Så jeg gleder meg til fortsettelsen. Det er mye positivt som skjedde etter at han tok over. Jeg vet at det er positive øyeblikk i vente. Det virker som Manchester United-supporterne gleder seg, sier Michelsen.

KBKs ydmyke nøkkel

Kristiansund ligger på sjetteplass i Eliteserien etter at de har spilt ti kamper.

– Det artige er at vi Eliteserie-historien vår bare er to år gammel. Vi er nå inne i det tredje året. Det er 14-15 år siden klubben ble stiftet. Det er artig at det året Clausenengen og Kristiansund FK slo seg sammen, var det tre kristiansundere på det norske landslaget, sier Christian Michelsen.

– Det var da vi tenkte at vi virkelig kunne få til et lag også. Ole Gunnar var en av de tre. Det har vært et eventyr hele veien. Vi må være ydmyke. Vi snakker ikke om topp seks, men vi skal være ydmyke, for det er en evig kamp om å få lov til å konkurrere mot de beste lagene i Norge, fortsetter KBK-treneren.

Michelsen er ikke i tvil om hva som er nøkkelen sin suksess.

– Ydmykhet. Kristiansund og Nordmøre er en hardtarbeidende region som har blitt stilt over ganske mange slag opp gjennom, ikke bare på fotballbanen. Så vi er hardtarbeidende. Så vet vi at vi må være sultne, nysgjerrige på ting. Vi må være mer sultne og nysgjerrige enn konkurrentene. Vi trenger også drømmer i dette bildet. De drømmene får vi oppfylt med å spille mot Manchester United. Jeg trenger ikke sende med treningsplan, for nå vet de hva som venter. Det blir tidenes «boost», sier treneren.

Solskjær mener man får en god utdanning i Kristiansund.

– Du har gode vaner når du kommer fra Kristiansund. Det har vært fantastiske trenere opp igjennom som har vært positive. Fotball var ikke så mye vanskeligere høyere opp når du kom med gode basisferdigheter og vaner. Det var bare om å gjøre ting litt fortere, ta litt kjappere valg og så måtte du bare stole på ferdighetene, sier Manchester United-manageren.

Kampene:

30. juli kl. 19: Kristiansund - Manchester United på TV 2 og tv2sumo.no
31. juli kl. 19: Vålerenga - Manchester United på TV 2 Zebra og tv2sumo.no