LEDELSEN: Ap-leder Jonas Gahr Støre, partisekretær Kjersti Stenseng og nestleder Hadia Tajik.
LEDELSEN: Ap-leder Jonas Gahr Støre, partisekretær Kjersti Stenseng og nestleder Hadia Tajik. Foto: Pedersen, Terje

giske og njie gifter seg:

Kun én av disse er invitert i bryllupet

Flere sentrale Arbeiderparti-politikere er invitert når Trond Giske og Haddy Njie smis i hymens lenker, men kun én i partiledelsen skal delta.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

1. juni skal Ap-politiker Trond Giske (52) og programleder Haddy Njie (39) gi hverandre sitt ja. Vielsen finner sted i Nidarosdomen i Trondheim, mens festen holdes på en gård utenfor Trondheim.

Fredag 31. mai er det forfest på et utested i Trondheim sentrum, får TV 2 opplyst av kilder som skal delta i bryllupet.

Paret har vært kjærester siden 2014. De har ett barn sammen.

Verken Trond Giske eller Haddy Njie ønsker å gi noen kommentarer vedrørende bryllupet.

Støres beskjed til brudeparet

TV 2 er kjent med at Giske og Njie har invitert om lag 100 personer til bryllupet.

To av fire i Arbeiderpartiets toppledelse, som Giske tidligere var en del av, er invitert.

Partisekretær Kjersti Stenseng og nestleder Bjørnar Skjæran er begge invitert. Stenseng kommer, mens Skjæran har ikke mulighet til å delta, får TV 2 opplyst.

– Jeg er invitert i bryllup og har takket ja. Det er jeg sikker på blir veldig hyggelig, skriver Stenseng i en SMS til TV 2.

Etter det TV 2 er kjent med, er også Stensengs samboer, idrettspresident Tom Tvedt, invitert.

Verken nestleder Hadia Tajik eller partileder Jonas Gahr Støre er invitert.

På spørsmål om Støre har en kommentar til at han ikke er invitert, skriver Ap-lederen:

– Det synes jeg er naturlig, og ønsker dem en god feiring.

Kjølig forhold

Det var partisekretær Kjersti Stenseng og partileder Jonas Gahr Støre som behandlet varslingssakene mot Giske i julen i 2017. I kjølvannet av sakene trakk Giske seg som nestleder i Arbeiderpartiet.

Stenseng er regnet som en nær alliert av Giske. Forholdet mellom Giske og Støre har vært kjølig etter varslingssakene og VG-saken.

– Verv handler om tillit, og det har han ikke, sa Støre til TV 2 etter at VG publiserte den omstridte saken om dansevideoen på Bar Vulkan.

Giske mener Støre ikke ga han en sjanse til å forsvare seg i varslingssakene fordi Ap-lederen konkluderte før Giske fikk gitt sitt skriftlige forsvar.

SE VIDEO: Giske om Støre: – Har ikke så mye med han å gjøre

Huitfeldt kommer

Arbeiderpartiets utenrikspolitiske talsperson, Anniken Huitfeldt, er også invitert. Huitfeldt og Giske har vært nære helt siden de satt sammen i sentralstyret til AUF på 90-tallet da Giske var AUF-leder.

Huitfeldt var leder av Arbeiderpartiets kvinnepolitiske nettverk da partiet mottok varsler mot Giske.

AUF: Anniken Huitfeldt og Trond Giske (t.v.) på AUF-leiren på Utøya I 1996. I midten daværende Ap-leder Thorbjørn Jagland.
AUF: Anniken Huitfeldt og Trond Giske (t.v.) på AUF-leiren på Utøya I 1996. I midten daværende Ap-leder Thorbjørn Jagland. Foto: Hansen, Helge

I tillegg er dagens leder av Arbeiderpartiets kvinnenettverk, Anette Trettebergstuen, invitert i bryllupet.

Giske har i sin tid i Arbeiderpartiet vært nært knyttet til fagbevegelsen. I bryllupet er lederen av Fellesforbundet, Jørn Eggum, invitert.

Det samme er Arbeiderpartiets samferdselspolitiske talsperson Sverre Myrli. Myrli og Giske stod sammen i EU-kampen i 1994, og Myrli var leder av AUF Akershus da Giske var AUF-leder.

Vraket Giske – er invitert

Jorodd Asphjell, som ledet valgkomiteen som vraket Giske til nye tillitsverv i Trøndelag Ap, skal også delta i bryllupet.

Asphjell var med Giske på Bar Vulkan da han ble filmet dansende sammen med Sofie. Saken vakte mange reaksjoner, og det endte med at VG beklaget. I kjølvannet har Sofie klaget avisen inn for PFU.

LES OGSÅ: Sofie danset med Trond Giske. Her er hennes historie.

Stortingsrepresentant Ingvild Kjerkol, sentralstyremedlem Cecilie Myrseth, fylkesordfører i Trøndelag Tore O. Sandvik og stortingsrepresentant Eva Kristin Hansen er også invitert i bryllupet. Hansen er en av Giskes nærmeste venner.

Han blir forlover

Arbeiderparti-paret Rita Ottervik og Tore Nordseth, som giftet seg i 2002, vil være gjester i bryllupet. Ottervik er ordfører i Trondheim, mens Nordseth er fylkessekretær.

Ifølge to uavhengige kilder, som er venner av Giske, skal Nordseth være Giskes forlover.

Giske ønsker ikke å kommentere saken og Nordseth har ikke besvart TV 2s henvendelser om saken.

AP-PAR: Her er ordfører Rita Ottervik (A) med ektemannen Tore Nordseth (t.v.) under partiets valgvake i Olavshallen i Trondheim I 2007.
AP-PAR: Her er ordfører Rita Ottervik (A) med ektemannen Tore Nordseth (t.v.) under partiets valgvake i Olavshallen i Trondheim I 2007. Foto: Kallestad, Gorm

Giske var forlover for Nordseth da han giftet seg med Ottervik. De to er gamle skolekamerater.

Les også: Stenseng sin far: – Giske bør bli partileder

Tidligere justisminister Knut Storberget er også invitert. Storberget er en nær venn av Giskes familie og var med som støttespiller for Giske i et av konfrontasjonsmøtene i forbindelse med varslingssakene.

Geir Solaas Moen, som inntil nylig var politisk reporter i TV 2, er også invitert i bryllupet. Moen skal nå jobbe som seniorrådgiver for LO-sjef Hans Christian Gabrielsen.

Snakket ut i TV 2-dokumentar

I en spesialepisode av TV 2-programmet «Vårt lille land» fortalte Trond Giske og Haddy Njie sin historie om hvordan Arbeiderpartiet håndterte varslene, og hvordan mediene dekket sakene.

TV 2-DOKUMENTAR: Haddy Njie og Trond Giske fortalte sin historie i april.
TV 2-DOKUMENTAR: Haddy Njie og Trond Giske fortalte sin historie i april.

– Jeg sitter her og er skjelven. Jeg er veldig redd for hva jeg gjør når jeg nå forteller. Fordi vi står her i lyset. De anonyme kildene kan jo fortsette og uttale seg i mørket. Og si hva de vil. Påstå hva de vil. Kanskje kommer det nye påstander. Som vi fortsatt ikke kan forsvare oss mot, sier Njie i dokumenteren.

Se hele dokumentaren med Haddy Njie og Trond Giske på TV 2 Sumo.