Hat trick-Ohi og Molde lekte seg med Viking

Toppscorer Ohi Omoijuanfo skjøt Molde tilbake på topp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Molde - Viking 5-1

Se scoringene i Sportsnyhetene øverst!

Målshowet fortsetter fra Ohi Omoijuanfo, som mandag kveld sto for tre scoringer i Moldes 5-1-seier hjemme mot Viking.

– Gud er stor. Jeg er glad nå. Jeg er velsignet med en frisk sønn. Da er det sånn at jeg er så glad for tiden. Da sprudler jeg på denne måten, sier angriperen til Max.

– Kona kjempet og vi fikk en frisk sønn som gjør meg veldig glad. Jeg er stolt av kona og sønnen min, fortsetter Ohi.

Mattias Moström ga Molde ledelsen tidlig, men Tommy Høiland utlignet. Så scoret Ohi tre på rad, før Erling Knudtzon fastsatte resultatet til 5-1 med en utsøkt lobb.

– En gutt vi er glad i

Ohi, som ble hentet fra Stabæk før sesongen, er toppscorer i Eliteserien med ni fulltreffere på ti serierunder.

– Han har tre mål i dag og ni mål totalt. Han leverer. Han leverer ikke bare mål, men han bidrar også i det øvrige spillet. Ohi er en gutt vi er blitt glad i, sier trener Erling Moe til TV 2.

Ohi velger å takke lagkameratene.

– Jeg blir satt opp veldig bra av lagkameratene mine, så det er bare å være i boksen, lukte hvor den havner og så sette den, sier Ohi til TV 2.

Molde topper også Eliteserien etter seieren på målforskjell foran Odd, som har én kamp til gode på moldenserne.

– Jeg syntes vi knekte enda en kode. Vi hadde gode bevegelser, god fart i ballen og var presise i pasningsspillet. Det er noe av det bedre vi har gjort i år gjennom en 90-minutter, sier Moe om mandagens storseier over Viking.

Viking er nummer sju med tre poeng opp til tredjeplassen.

Lekre kombinasjoner

Molde presset Viking fra start, og etter ti minutters spill kom ledermålet. Mattias Moström kombinerte strålende med Magnus Wolff Eikrem, som lobbet svensken gjennom. Moström satte sikkert inn 1-0 for Molde.

Åtte minutter senere burde det stått 1-1 da Kristian Thorstvedt spilte gjennom Ylldren Ibrahimaj. Fra skrått hold gikk skuddet fra arendalitten ovenfor.

Martin Ellingsen burde doblet Moldes ledelse i det 27. spilleminutt, men volleyforsøket fra kloss hold gikk over.

Ti minutter før pause utlignet Molde. Thorstvedt headet ned til Tommy Høiland, som nikket videre til 1-1.

Gleden var imidlertid kortvarig, for tre minutter senere styrte Ohi Omoijuanfo inn 2-1-målet. Kristoffer Haraldseid ble nydelig spilt gjennom av Eikrem og fant Ohi foran mål.

Både Ohi og Høiland hadde hver sin store mulighet like før pause, men det sto 2-1 til Molde midtveis.

Mer fra Ohi

Molde fortsatte å styre i starten av andre omgang da Moström gikk i bakken etter at han gikk i bakken i duell med Ibrahimaj. Dommer Kristoffer Hagenes dømte straffespark, som iskaldt ble satt midt i mål av Ohi.

Midtveis i andre omgang burde Ohi styrt inn nok et innlegg fra Haraldseid, men den tidligere Jerv- og Stabæk-spissen fikk ikke stokket beina.

Få minutter senere fikk imidlertid Ohi sitt tredje for kvelden. Innbytter Eirik Hestad fant toppscoreren på kloss hold, der han enkelt banket inn 4-1-målet.

Snaut ti minutter før slutt satte Erling Knudtzon inn 5-1 med en lobb fra skrått hold. Molde eide nærmest ballen i sluttminuttene og cruiset inn til en ny seier.