TIL MARBELLA: Naby Keïta blir med Liverpools 26-mannstropp til Marbella for treningsleir før Champions League-finalen.
TIL MARBELLA: Naby Keïta blir med Liverpools 26-mannstropp til Marbella for treningsleir før Champions League-finalen. Foto: Carl Recine

Overraskende uttak av Liverpool-stjerne

Naby Keïta (24) skulle være ute resten av sesongen på grunn av en lyskeskade, men nå ser han ut til å rekke Champions League-finalen og afrikamesterskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool reiser mandag kveld til Marbella i Spania med en 26-mannstropp for trening før den TV 2-sendte Champions League-finalen mot Tottenham lørdag 1. juni.

Et oppsiktsvekkende navn i troppen er Naby Keïta, som ifølge Liverpool-manager Jürgen Klopp skulle være ute i to måneder med lyskeskaden han pådro seg i første semifinalen mot Barcelona.

Dermed skulle han være ute i innspurten med Liverpool og afrikamesterskapet med Guinea neste måned, men nå skal han være aktuell til finalen og mesterskapet.

Roberto Firmino er også inkludert i troppen. Brasilianeren har stått over fire av de fem siste kampene på grunn av en lyskekskade.

Ifølge Liverpool Echo er Firmino allerede på plass i Marbella, der han har trent seg opp de siste dagene. Spissen skal være i rute til å rekke Champions League-finalen.

De første rapportene om en overraskende retur for Naby Keïta kom tidligere denne uken.

– Han startet rehabiliteringen på sykkel, og det er blitt fortalt at han i løpet av to til tre uker kanskje vil være tilbake sammen med resten av troppen, sier president i Guneas fotballforbund, Antonio Souare, til Foot224.

– Det er til og med mulig at han er i troppen til Champions League-finalen, om det jeg er blitt fortalt er sant. Vi får se, sier han.

Liverpool mener det er for tidlig å slå fast, skriver Liverpool Echo.

Guniea åpner afrikamesterskapet mot Madagaskar lørdag 22. juni.

Liverpool-spillerne fikk for øvrig fem dager fri etter ligaavslutningen, der Wolverhampton ble slått 2-0 og Liverpool gikk opp på 97 poeng. Det var imidlertid ett poeng mindre enn seriemester Manchester City.

Liverpool og Tottenham kan for øvrig ha hver sin kamptropp på hele 23 spillere til Champions League-finalen. Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har endret regelverket og tillater for første gang tolv innbyttere på finalelagene i Champions League og Europaligaen.

London Evening Standard melder mandag at Tottenham-spiss Harry Kane trolig kommer til å rekke finalen. Kane har vært ute siden han pådro seg en ankelskade i første kvartfinale mot Manchester City.