OVERRASKET: Kylian Mbappé sier at han er ved et nytt veiskille i karriere og at det kan være på tide med nye utfordringer.
OVERRASKET: Kylian Mbappé sier at han er ved et nytt veiskille i karriere og at det kan være på tide med nye utfordringer. Foto: Franck Fife

Mbappé vekker oppsikt – hinter om PSG-exit

PSG-stjernen Kylian Mbappé (20) ønsker større ansvar. Nå åpner en av verdens beste spillere for å forlate den franske toppklubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjør deg klar til en sommer med spekulasjoner rundt fremtiden til Kylian Mbappé (20).

Da stortalentet ble tildelt prisen som årets spiller i den franske ligaen, slapp han samtidig en bombe foran de fremmøtte.

Etter bare to sesonger i PSG kan nemlig eventyret i den franske hovedstaden være over.

– Dette er et veldig viktig øyeblikk for meg. Jeg er kommet til det andre veiskillet i karrieren. Jeg har lært enormt mye her. Det er kanskje tid for å få mer ansvar. Jeg håper det kanskje blir i Paris Saint-Germain, det ville vært fint. Eller kanskje et annet sted i et nytt prosjekt. Jeg vil uansett si takk, sa Mbappé fra scenen ifølge Goal.com.

Mbappé er regnet som en av verdens aller beste spillere og kommer trolig til å være en dominerende faktor i verdensfotballen i årene som kommer. Tidligere er 20-åringen blitt koblet til Real Madrid, og det er rimelig å tro at den spanske giganten, som skal bygge et nytt fundament i sommer, vil være interesserte.

Da Mbappé ble bedt om å utdype uttalelsene overfor pressen etter prisutdelingen, svarte han følgende på spørsmålet om han ikke kunne garantere for fremtiden i PSG.

– Jeg sa det jeg skulle si. Når det er en sånn anledning, har du mulighet til å gi en beskjed. Jeg tror jeg har gitt min beskjed. Dersom jeg sier mer, vil det bli for mye. Og det er ikke beskjeden jeg ønsker å gi, sier Mbappé.

Mbappé ble toppscorer i Ligue 1 med 32 scoringer denne sesongen. I fjor sommer vant han VM med Frankrike og ble kåret til turneringens beste unge spiller. Han ble også kåret til verdens beste unge spiller i fjor, mens han ble nummer fire i den prestisjetunge Gullballen-kåringen.

Ønsket om mer ansvar og et nytt prosjekt kommer etter at Mbappé vant Ligue 1 og kom til semifinale med Monaco i Champions League i 2017. Det resulterte i overgang til PSG hvor han har vunnet serien to ganger.