Denne genseren ble solgt for over 650.000 kroner

Den ganske så ordinære genseren har en helt spesiell historie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Genseren, som lørdag ble solgt for 75.000 dollar på en auksjon, ble brukt av Kurt Cobain under hans siste fotoseanse bare måneder før han tok sitt eget liv i april 1994, 27 år gammel.

Nirvana-frontfiguren ble fotografert av fotografen Jesse Frohman i forbindelse med In-Utero-platen som kom ut i 1993. Bildene er å se i bildeboken «Kurt Cobain: The Last Session», skriver Rolling Stone.

Ble syk

Kurt Cobain, her fotografert i 1993. (FOTO: AP/SCANPIX)
Kurt Cobain, her fotografert i 1993. (FOTO: AP/SCANPIX)

Fotoshooten skulle egentlig foregå i Central Park i New York, men Cobain ble syk og dermed måtte bildene tas i kjelleren på hotellet der bandet bodde. Cobain skal ha kommet tre timer for sent og umiddelbart bedt om å få en bøtte grunne kvalme.

Det var ventet at genseren ville gå for mellom 10- og 20.000 dollar. Det er ikke kjent hvem som solgte eller kjøpte genseren.

Samleobjekter

Dette er ikke første gangen en av Kurt Cobains gensere har blitt solgt på auksjon. I 2015 ble genseren fra Nirvanas MTV Unplugged-konsert solgt for 137.000 dollar, godt over 1,2 millioner kroner i dagens valuta.

Av andre unike samleobjekter som ble solgt under Julien’s Auctions Music Icon-salg var en svart gitar brukt av Prince, en svart jakke brukt av Michael Jackson i Nelson Mandelas bursdag i 1996 og Bob Dylans håndskrevne og signerte tekst til «Like a Rolling Stone».