AUDITION: Elizabeth Olsen var på audition for rollen som Daenerys Targaryen i Game of Thrones.
AUDITION: Elizabeth Olsen var på audition for rollen som Daenerys Targaryen i Game of Thrones. Foto: Stella Pictures

Avslører at Game of Thrones kunne vært veldig annerledes

Daenerys Targaryen er en av de viktigste karakterene i Game of Thrones. Nå forteller Elizabeth Olsen at hun var på audition for rollen – men at det var langt fra noen god opplevelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Game of Thrones er omsider ved veis ende, åtte år etter at den første episoden gikk på lufta.

Serien har oppnådd massiv suksess og popularitet, med millioner av fans som har ventet tålmodig mellom hver sesong.

En av seriens viktigste karakterer er utvilsomt Daenerys Targaryen, som spilles av Emilia Clarke (32). Hun fikk tildelt rollen i 2010, og har – som ikke er noen selvfølge i Game of Thrones – overlevd alle åtte sesongene.

Pinlig audition

Nå avslører en annen svært kjent skuespiller at det kunne vært hun som fikk ri rundt på drager, istedenfor Clarke.

Elizabeth Olsen, kanskje mest kjent som Scarlet Witch i Avengers-filmene, var nemlig også på audition for rollen som «Khaleesi».

– Da jeg først begynte å jobbe, gikk jeg på audition for alt mulig, fordi jeg likte å gå på audition. Og jeg var på audition for Khaleesi, det hadde jeg glemt, sier Olsen i et intervju med Vulture.

Men auditionen ble langt fra noen suksess. Faktisk går Olsen så langt som å kalle det den mest pinlige auditionen hun har vært med på.

KUNNE VÆRT ANNERLEDES: Elizabeth Olsen (t.h), her i rollen som Scarlet Witch i Avengers, kunne ha spilt Daenerys Targaryen istedenfor Emilia Clarke (t.v.). Foto: HBO / Marvel
KUNNE VÆRT ANNERLEDES: Elizabeth Olsen (t.h), her i rollen som Scarlet Witch i Avengers, kunne ha spilt Daenerys Targaryen istedenfor Emilia Clarke (t.v.). Foto: HBO / Marvel

To aksenter

Olsen forteller at hun fikk i oppgave å holde en monolog fra slutten av første sesong.

– Det var fra etter hun hadde brent. Hun holder denne talen til tusenvis av mennesker om hvordan hun er deres dronning. De visste ikke om de ville ha britisk aksent eller ikke. Så jeg gjorde det med begge deler. Det var grusomt, sier Olsen.

Når Avengers-stjernen får spørsmål om hva som er hennes verste audition-opplevelse, svarer hun den for rollen som Daenerys hver gang.

– Dårlig audition-historie? Da er det den jeg husker.

Denne opplevelsen til tross, er hun i dag en stor fan av Game of Thrones.

– Jeg er så dypt inne i serien at alt jeg klarer å tenke på er Kit Harington. Jeg mener, han har hjernevasket meg, sier Olsen, som refererer til skuespilleren som spiller karakteren Jon Snow.