Overlegne Odd lekte seg til tabelltopp: – Fremstår som en gullkandidat!

Odd møtte lite motstand borte mot Lillestrøm og tok seg forbi Molde på toppen av tabellen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lillestrøm-Odd 0-3

Se scoringene øverst

Odd gjorde som de ville på Åråsen søndag kveld og topper Eliteserien etter ni spilte kamper.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen var mektig imponert over det Odd viste mot LSK.

– For meg så ser Odd ut som en mulig medaljekandidat, og kanskje en gullkandidat, sa han i FotballXtra, og slo fast.

– Odd har fremstått som en gullkandidat slik de spilte mot LSK, for Fagermo har fremstått som høyere og mørkere enn han noensinne har vært. Men LSK spilte en fryktelig hjemmekamp, mente han.

Torgeir Børven scoret sitt syvende for sesongen da han satte et straffespark i mål før to minutter var spilt, og en heading fra Steffen Hagen like tidlig i den andre omgangen avgjorde langt på vei kampen for Dag-Eilev Fagermos mannskap.

Et skudd fra Sander Svendsen, som traff Daniel Alexander Pedersen, endret retning og snek seg inn, gjorde kampen til slutt svært komfortabel for et bortelag som nå troner alene på toppen av tabellen.

Straffe og annulert mål på de første seks minuttene

Kampen tok fyr fra første spark på ballen.

Bare drøye 60 sekunder hadde gått da dommer Tore Hansen pekte på straffemerket.

En uvøren Josef Baccay la Vebjørn Hoff i bakken inne i 16-meteren, og Børven satte det korrekt idømte straffesparket enkelt i mål - hans syvende for sesongen.

Et brassespark fra Thomas Lehne Olsen holdt på å gi Lillestrøm utligningen bare et par minutter senere, og etter seks spilte minutter kunne endelig hjemmefansen slippe jubelen løs.

Arnór Smárason smalt ballen lekkert i lengste hjørne fra kanten av 16-meteren, men dommeren valgte, igjen korrekt, å annulere på grunn av hands.

Resten av omgangen var relativt jevnspilt, men den største sjansen gikk til bortelaget.

Odd rullet opp på kanten av 16-meteren etter 34 spilte minutter, men Elbasan Rashani var akkurat for seint ute på bakerste stolpe til å sette Sander Svendsens pasning på tvers av boksen i mål.

Ny rask start

Den andre omgangen begynte akkurat som den første: med mål til Odd.

Steffen Hagen stanget et hjørnespark fra Rashani i mål etter mindre enn to minutters spill, og plutselig ble oppgaven til hjemmelaget betydelig vanskeligere.

Svendsen og Rashani var begge nære på å øke ledelsen i det påfølgende kvarteret, og etter 66 minutter satte førstnevnte, med litt hjelp, inn den avgjørende 3-0-scoringen.

Espen Ruud fant Svendsen på 14 meter, og den tidligere Molde-spilleren smalt til på volley. Skuddet gikk via Lillestrøms Daniel Alexander Pedersen og i mål, og med det var kampen i praksis over.

Hjemmelaget var aldri i nærheten av å mønstre det som ville ha vært et mirakuløst comeback og ligger nå utsatt til like over streken.

Slik startet lagene:

Lillestrøm: Maric - Rafn, Salquist, Kippe, Baccay - Gustafsson, Krogstad, Pedersen, Ødemarksbakken - Smarason, Lehne Olsen

Benken: Igonen, Haakenstad, Sinyan, Brenden, Dyer, Melgalvis, Moses

Odd: Rossbach - Ruud, Semb Berge, Hagen, Risa - Hoff, Oldrup Jensen, Samuelsen - Rashani, Børven, Svendsen

Benken: Selvik, Bjørtuft, Kaasa, Kitolano, Møller Delaveris, Lauritsen, Sødlund

Dommer: Tore Hansen, Feda IL