Flere barn evakuert da berg- og dalbane sto bom stille

Åtte barn og flere voksne måtte evakueres fra verdens nest høyeste berg- og dalbane i tre i Sverige, søndag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Berg- og dalbanen Wildfire på Kolmården sør for Stockholm kjørte seg fast søndag ettermiddag.

Etter å stått bom stille i over én time ble det iverksatt evakueringen av personene som er om bord.

Det skriver Aftonbladet.

– Ved 16.20-tiden inntraff et driftsstopp. Dette innebærer at vognen plutselig sto stille da berg- og dalbanen var på vei oppover en bakke, sier presseansvarlig på Kolmården, Rickard Sjöden, til avisen.

Ifølge Expressen ble gjestene evakuert fra vognene med hjelp av en spesialbygd sikkerhetstrapp.

Det er uklart hvor mange mennesker som befant seg om bord berg- og dalbanen da den stanset.

– Jeg har full forståelse for at det kan være ubehagelig for gjestene når berg- og dalbanen stanset. Men det er en trygghet å vite at sikkerhetssystemet fungerer. Vi kommer til å tilby støtte til de som kommer ned slik at de kjenner seg trygge på å kjøre igjen, sier Sjödén til Expressen.

Til TV 2 sier Sjödén at han var i kontakt med fornøyelsesparken like etter klokken seks. Da var de siste personene i ferd med å bli evakuert ned fra berg- og dalbanen.

– Dette har vært en rolig hendelse, uten særlig mye dramatikk. Akkurat nå fokuserer vi på å få ned gjestene, og sørge for at de er trygg. Så vil teknikere gå gjennom vognen og undersøke hvorfor den stanset, sier han.

Wildfire er 1265 meter lang, og har en topphastighet på 115 kilometer i timen. Berg- og dalbanen er verdens nest høyeste i tre.