Reiten fortsatte målshowet

Guro Reiten fortsetter å bøtte inn mål i Toppserien. Søndag scoret hun sitt 12. mål på 10 kamper da LSK Kvinner slo tabelltreer Sandviken 3-1.

LSKs Guro Reiten bøtter inn mål. Foto: Kelly, Ryan

Med tre scoringer før pause var mye gjort for Hege Riises utvalgte. En tidlig Sandviken-redusering etter hvilen tente et lite håp, men Lillestrøm holdt unna og tok sesongens åttende seier.

Tidligere lørdag tapte serietoer Klepp poeng etter 0-0 mot Kolbotn på samme arena. Dermed er LSK sju poeng foran rogalendingene. Sandviken følger på 3.-plass med poenget mindre.

Riise var kritisk til sitt eget lags prestasjon etter hvilen.

– Vi spiller en veldig god førsteomgang og en ditto dårlig andreomgang. Plutselig vinner vi ingen dueller, og vi er tamme og slår bort ball. Det var kjipt, men jeg er glad vi vinner, sa LSK-treneren til NRK.

– Vi viser at vi kan spille jevnt med Norges klart beste lag, sa Sandviken-trener Patrik Hansson.

Kampen mellom LSK og Sandviken, som var den femte av seks på Vålerengas stadion i helgen, var kun 58 sekunder gammel da de gulkledde gikk opp i føringen. Fra høyre slo Emilie Haavi et godt innlegg bak Sandviken-forsvaret. Therese Sessy Åsland stormet mot mål og stanget inn 1-0 etter et noe passivt forsvarsspill.

Ny Reiten-scoring

Lillestrøm fikk en scoring annullert for offside, men etter 14 minutter fikk Ingrid Syrstad Engen en perfekt kule utenfor sekstenmeteren. I stor fart framover dro 21-åringen seg enkelt gjennom Sandviken-forsvaret. Alene med keeper gjorde hun ingen feil og scoret i sin siste kamp før hun fortsetter karrieren i tyske Wolfsburg.

Så var det Guro Reitens tur. 24-åringen var sikkerheten selv da hun scoret utagbart på straffe like før pause. Målet var hennes 12. på 10 seriekamper denne sesongen.

Lagene gikk til pause på 3-0, og Sandviken jaktet en tidlig redusering. Det tok kun noen minutter før Kennya Cordner ordnet 1-3 etter en pasning fra Lisa Naalsund.

Klepp tapte terreng

Sandviken presset LSK langt bakover i annen omgang, men scoringene kom aldri og LSK Kvinner har dermed tatt 26 av 30 poeng.

I lørdagens første kamp gikk Kolbotn og Klepp målløse av banen til tross for en svært sjanserik batalje der begge lag fort kunne ha stukket av med alle poengene.

Kolbotn-keeper Aurora Mikalsen var dagens store spiller med en rekke matchvinnende redninger.

«Superhelgen» på Vålerengas stadion avsluttes med Røa-Avaldsnes søndag. Deretter tar Toppserien VM-pause fram til 27. juli.