Zinedine Zidane har en stor jobb å gjøre i Real Madrid.
Zinedine Zidane har en stor jobb å gjøre i Real Madrid. Foto: Pierre-philippe Marcou

Real Madrids fiaskosesong endte med hjemmetap – Zidane nektet å sende Bale på banen

Real Madrid rundet av en svært skuffende sesong med 0-2-tap for Betis på Santiago Bernabéu. Publikum pep og buet mot Zinedine Zidanes lag ved kampslutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Storklubben har ikke hatt annet enn æren å spille for siden jakten på en fjerde strake mesterligatriumf tok slutt med 1-4-tap hjemme mot Ajax i begynnelsen av mars. Laget endte på tredjeplass i La Liga, 18 poeng bak Barcelona før seriemesteren spiller mot Eibar senere søndag.

68 poeng er Real Madrids dårligste fangst på 17 år. I 2002 ble det bare 66 poeng, men det året vant laget til gjengjeld Mesterligaen.

Totalt har de tapt 18 av 57 spilte kamper. Så mange tap har de kun hatt i 1995/96-sesongen og i 1984/85, skriver Marca.

For å sette det i perspektiv: I løpet av Zinedine Zidanes tre første år som sjef tapte de bare 19 kamper totalt.

Klart for rydding i stallen
Mål av Loren Moron og tidligere Real Madrid-spiller Jesé i 2. omgang ga Betis tre poeng og 10.-plass på tabellen.

Gareth Bale ble sittende på benken i det som kan ha vært hans siste kamp i Real Madrid-trøye, og han gikk rett i garderoben da kampen ble blåst av.

Nå ventes det at Zidane og klubbledelsen vil gjøre betydelige utskiftninger i stallen i løpet av sommeren. Problemet med Bale er at han har en enorm lønn og fire år igjen av kontrakten. Få andre klubber er villige eller har råd til å hente waliseren.

Etter kampen forklarte Zidane at ikke hadde noen som helst planer om å la Bale komme inn og ta avskjed med Bernabeu.

– Bale har vunnet mye her, men vi må tenke på fremtiden, og ikke fortiden. Vi vil ikke glemme fortiden, men må leve i nåtid. Jeg har stolt på andre spillere den siste tiden, sa Zidane fast på pressekonferansen etter kampen, ifølge The Daily Mail.

Da han ble presset på om Bale ville være med neste sesong eller ikke sa Zidane at han ikke vet hva som vil skje med waliseren.

Det var fjerde tap på de elleve kampene siden Zidane var tilbake som trener. Klubben startet sesongen med Julen Lopetegui på trenerbenken, men han fikk sparken i november og ble erstattet av Santiago Solari.

I mars ble Zidane hentet tilbake, men selv ikke det hjalp på de dårlige prestasjonene.

(©NTB/TV 2)