Frykter alvorlig skade for Storhamar-kapteinen

Storhamar frykter at deres nøkkelspiller Betina Riegelhuths korsbånd har røket og dermed er ute i lang tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se situasjonen i vinduet øverst.

Et kvarter ut i kampen mot Vipers lørdag la Storhamar-kaptein Betina Riegelhuth seg ned og holdt seg for kneet.

Det var tydelig at 31-åringen hadde store smerter, hun ble etter hvert støttet av banen.

Etter kampen kunne Storhamar-trener Arne Senstad fortelle at mye tyder på at kapteinen har røket korsbåndet, og klubben frykter det verste.

– Dessverre. Det er da nedturen i denne idretten. Jeg pratet i sted om hvor stolt jeg var i forhold til laget, alle spillerne og hva vi gjorde i dag, og så er en selvfølgelig like lei seg over at hun ser ut som at hun har fått seg en ordentlig trøkk, sier Senstad til TV 2 etter kampen og legger til:

– Nå får vi jo undersøke hva det er for noe, men dessverre så har jo fysioterapeuten til Vipers fått litt erfaring med å se på den type skader. Hvis det er sånn, så er det i hvert fall utrolig synd, først og fremst for Betina sin del selvfølgelig.

Riegelhuth har vært toppscorer på Storhamar i flere sesonger, har stor rutine og regnes som en av lagets viktigste spillere. Skulle det vise seg å være korsbåndet som er røket, er Riegelhuth ute i minst en sesong.

– Hva betyr dette for dere og veien videre?

– Hvis det er nå sånn som vi frykter, så er jo hun ute. Og det sier seg jo selv, men det får vi ta etter hvert. Men det er først og fremst for hennes veldig surt at det nå skjer. Vi hadde sett for oss og pratet mye om en oppkjøring nå, der vi virkelig skulle få løftet opp enda noen hakk, trene rått og være enda noen hakk kvassere fra høsten. Hvis det nå ryker så er det som sagt for jævlig for hennes del, svarer Storhamar-treneren.

– Så får vi som klubb se hva vi kan få til. Det som jeg må jobbe med og ha fokus på, er at jeg har skjønt en stund nå at jeg har en arvtager som jeg også skal jobbe med i sommer. Som jeg har rost lenge, som fikk alle polletter i dag og tok dem. Så hun godeste Nestaker skal bli god i løpet av sommeren, sier Senstad.

Han trekker frem flere spillere som kommer til å bli viktig for Storhamar fremover, men skulle han miste Riegelhuth nå, må det trolig forsterkninger inn.

– Vi skal løfte oss, men så sier det seg selv at skal vi være med disse lagene her, så må vi da erstatte noen av dem som forsvinner ut. Ryker Betina, så må vi prøve å få på plass noe annet.

Vipers slo Storhamar etter ekstraomganger i første finalekamp i sluttspillet. I kvinnenes sluttspill spiller man best av tre kamper. Neste kamp går på Hamar tirsdag.

Betina Riegelhuth har vært en del av Storhamar i to perioder. Først fra 2008 til 2015, før hun var i danske Esbjerg fra 2015 til 2016. Deretter returnerte hun til Hamar.