Hegerberg med fryktinngytende målstatistikk

Ada Hegerbergs hat trick i lørdagens mesterligafinale gjør at hun nå har flere scoringer enn spilte kamper i sin seniorkarriere, melder statistikkbyrået Squawka.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Squawka tvitret at 23 år gamle Hegerberg med lørdagens trippel har utrolige 255 mål på 254 kamper, en melding Hegerberg selv retvitret.

Se hat tricket øverst

Denne sesongen har hun 31 mål på 26 kamper. Ikke rart at det var Hegerberg som bar pokalen inn i rommet da Lyon natt til søndag kom til hjembyen for å fortsette feiringen.

23-åringen har vært med å vinne Champions league med Lyon fire år på rad. Etter kampen ble hun spurt om dette var hennes største dag i karrieren.

– Jeg skjønner du er ute etter en overskrift, og det skal du få. Jeg har hatt mange store øyeblikk, men å score hat trick i en Champions League-finale er unikt for begge kjønn. Jeg hadde godfølelsen i dag tidlig. Det er ikke mer å si.

Fremdeles landslagsnei

I kontrast til gleden står Hegerbergs nei til landslaget. Da hun ble spurt om det, virker det ikke som en løsning vil komme der snart:

– Jeg savner å spille for landet mitt, men ikke forbundet mitt, svarte Hegerberg og la kjapt til:

– Eller forbundet deres.

NFF stilte seg likevel i gratulasjonskøen ved elitedirektør Lise Klaveness og landslagssjef Martin Sjögren.

– Mye er sagt om at hun per i dag ikke spiller for Norge. Vi skulle ønske det var annerledes, men jeg er likevel stolt av at Ada er fra Norge og at hun ved sine prestasjoner setter norsk fotball på kartet internasjonalt. De aller hjerteligste gratulasjoner til Ada, sa Klaveness til fotball.no.

– Mye arbeid i kulissene

Videre takket Hegerberg klubben sin, agentene, familien, teamet rundt henne med blant andre en mental trener.

– Det er en storartet gjeng. En veldig god gruppe med mennesker. Det kan se ut som det bare har vært oppturer denne sesongen, men det krever mye arbeid i kulissene å holde seg i toppen. Mye mental styrke. Mange vil dra deg ned og forventningene er høye.

Finalen avslutter en stor sesong for Ada Hegerberg. Hun har i tillegg vunnet den franske ligaen og blitt kåret til den første kvinnelige vinneren av Gullballen.

Hun er oppe i 44 mesterligamål til sammen. Det er bare sju bak rekorden til 33-årige Anja Mittag, som er i ferd med å legge opp.

(©NTB/TV 2 Sporten)