HYLLES: Norges Fotballforbund hyller Ada Hegerberg etter Champions League-finalen.
HYLLES: Norges Fotballforbund hyller Ada Hegerberg etter Champions League-finalen. Foto: Lisi Niesner

NFF hyller Hegerberg

Uenighetene mellom Ada Hegerberg og Norges Fotballforbund ble lagt til side da 23-åringen imponerte en hel verden med hat trick i Champions League-finalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I august 2017 besluttet Ada Hegerberg å ta en pause fra det norske landslaget.

At Norges største fotballstjerne på kvinnesiden ikke ville følge landslaget videre førte til en rekke reaksjoner i Norge.

Siden den gang har Hegerberg skrevet historie. I desember ble hun tidenes første kvinnelige vinner av Ballon d'Or. Lørdag vant hun Champions League for fjerde gang på rad sammen med Lyon, og ble første kvinne til å score hat trick i en Champions League-finale.

– Skulle ønske det var annerledes

Gratulasjonene hagler mot 23-åringen, også fra Norges Fotballforbund. Etter lørdagens finale var blant annet elitedirektør i NFF Lise Klaveness og landslagssjef Martin Sjögren ute og gratulerte Hegerberg.

– Ada Hegerberg vinner sin fjerde mesterligatittel på rad og putter tre mål - før pause. Det er makeløst og Ada bekrefter sin posisjon som verdensklassespiller, sier Klaveness til fotball.no.

– Mye er sagt om at hun per i dag ikke spiller for Norge. Vi skulle ønske det var annerledes, men jeg er likevel stolt av at Ada er fra Norge og at hun ved sine prestasjoner setter norsk fotball på kartet internasjonalt. De aller hjerteligste gratulasjoner til Ada, fortsetter elitedirektøren.

Lørdag kveld sa Hegerberg dette om landslagsspill:

– Jeg savner å spille for landet mitt, men ikke forbundet mitt, sa spissen og la kjapt til:

– Eller forbundet deres.

Utover det ville hun ikke kommentere landslagssaken.

Landslagssjef Sjögren lot seg imponere over lørdagens hat trick.

–En stor gratulasjon til Ada som igjen har vunnet en stor tittel. En ekstra gratulasjon for prestasjonen i dag. Ada viser klasse ved scoringene og er en viktig bidragsyter til at Lyon igjen viser at de er Europas beste klubblag, sier Sjögren til fotball.no.

Lacazette gratulerte

Flere fotballstjerner gratulerte Hegerberg på sosiale medier. Arsenal-spiller Alexandre Lacazette sendte sine gratulasjoner til Lyon, men spesielt til Hegerberg på Twitter.

Mens andre håper at Hegerberg og NFF kan løse problemene, slik at man får se Hegerberg i landslagsdrakt fremover.