KAPTEIN: Vincent Kompany forlater City etter 11 år i klubben. Her holder han FA-cup-trofeet etter gårsdagens triumf mot Watford.
KAPTEIN: Vincent Kompany forlater City etter 11 år i klubben. Her holder han FA-cup-trofeet etter gårsdagens triumf mot Watford. Foto: Daniel Leal-olivas

Kompany klar for ny klubb

Manchester Citys kaptein og midtstopper forlater klubben etter 11 år og er nå klar for Anderlecht.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City bekreftet på sine nettsider at Vincent Kompany er ferdig i klubben etter 11 år.

Dermed ble finaletriumfen mot Watford i går veteranens siste kamp for blåtrøyene.

Gjennom hans tid i klubben har han vunnet fire Premier League-titler og to FA-cup-titler, i tillegg til å ha hanket inn fire triumfer i ligacupen og to Community Shields.

Blir spillende manager

Søndag melder samtidig Anderlecht på Twitter at Kompany vender tilbake til klubben han spilte i fra 2003 til 2006 – som spillende manager.

«Prinsen er tilbake» skriver den belgiske klubben på Twitter.

Kompany selv bekrefter sin nye rolle på Facebook.

– Dette kommer kanskje som en overraskelse på dere. Det er den mest lidenskapelige, men samtidig mest rasjonelle avgjørelsen jeg noensinne har tatt, skriver hovedpersonen selv.

Ifølge Kompany har han skrevet under på en treårskontrakt med Anderlecht.

Hylles

Citys eiere sparer ikke på rosen når de beskriver den avtroppende kapteinen.

– Det har vært mange viktige bidragsytere til Manchester Citys renessanse, men Kompany har kanskje vært den viktigste, sier styreformann Khaldoon Al Mubarak til klubbens nettsider.

– Han definerer essensen i klubben. I ett tiår har han vært livsblodet, sjelen og det bankende hjertet i et utrolig talentfullt lag, fortsetter han.

Totalt har han spilt 360 kamper for klubben, og scoret 20 mål. Hans siste var om mulig både hans viktigste og peneste, da han dundret ballen i krysset fra langt hold mot Leicester.

Scoringen ga City en viktig 1-0-seier i den nest siste serierunden, og sørget for at City beholdt tabelltoppen. De vant til slutt ligaen etter seier over Brighton i siste serierunde, knappe poenget foran Liverpool som fulgte dem helt til døren i tittelkampen.

– Overveldende

Hovedpersonen selv bekrefter også nyheten på sin egen Facebook-sider.

– Vi har nettopp sett slutten på en utrolig sesong. Min ellevte som en «blue». Og jeg kan ikke tro at jeg skriver det ... også min siste som en «blue», skriver han.

Han beskriver det som surrealistisk at City-karrieren nå er over, men at slutten har føltes nære i flere år.

– Jeg husker den første dagen like tydelig som den første. Jeg husker den grenseløse vennligheten jeg møtte hos folket i Manchester, sier han.

Han mener denne sesongen var et perfekt tidspunkt å gi seg på.

– Uansett hvor overveldende det er, så har tiden kommet for meg til å dra. Og for en sesong å gi seg etter. Hvor ofte får man muligheten til å avslutte et så viktig kapittel på en så god måte, sier han.

City ble denne sesongen det første laget i engelsk fotball til å vinne både ligaen og de to cupene. Champions League-drømmen brast imidlertid mot Tottenham i kvartfinalen.

33-åringen kom til Manchester City fra Hamburg i 2008, og tok på seg rollen som klubbens kaptein foran 2011-12-sesongen.