Hegerberg: – Jeg savner å spille for landet mitt, ikke forbundet

Ada Hegerberg herjet i Champions League-finalen og scoret hat trick, men en retur til landslaget virker fremdeles utelukket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ada Hegerberg (23) har nå vunnet Champions League med Lyon historiske fire år på rad.

Hun scoret likegodt hat trick i 4-1-seieren over Barcelona, som første siden turneringen fikk sitt nåværende navn. Etterpå ble hun spurt om landslaget, som hun ikke er en del av.

– Jeg savner å spille for landet mitt, men ikke forbundet mitt, svarte Hegerberg og la kjapt til:

– Eller forbundet deres.

Utover det ville hun ikke kommentere landslagssaken.

Se intervju øverst

Norges kvinnelandslag skal i juni spille VM i Frankrike uten henne. Konflikten mellom henne og Fotballforbundet har vart i snart to år.

Landslagsspiss Guro Reiten stiller seg likevel i rekken av gratulanter.

– Det er bare å gratulere. Å vinne gang på gang er en enorm prestasjon. Det Ada gjør i finalen idag er helt rått, og hun viser hvilke kvaliteter hun har, sier Reiten til TV 2 via SMS.

Ada Hegerberg ble naturlig nok kåret til finalens beste spiller. Hun strålte da hun møtte pressen etter å ha dusjet og fått summet seg. Følelsene etter seieren beskriver hun som en berg-og-dalbane.

Hun ble spurt om dette var hennes største dag i karrieren.

– Jeg skjønner du er ute etter en overskrift, og det skal du får. Jeg har hatt mange store øyeblikk, men å score hat trick i en Champions League-finale er unikt for begge kjønn. Jeg hadde godfølelsen i dag tidlig. Det er ikke mer å si.

– Mye arbeid i kulissene

Videre takket hun klubben sin, agentene, familien, teamet rundt henne med blant andre en mental trener.

– Det er en storartet gjeng. En veldig god gruppe med mennesker. Det kan se ut som det bare har vært oppturer denne sesongen, men det krever mye arbeid i kulissene å holde seg i toppen. Mye mental styrke. Mange vil dra deg ned og forventningene er høye.

Finalen avslutter en stor sesong for Ada Hegerberg. Hun har i tillegg vunnet den franske ligaen og blitt kåret til den første kvinnelige vinneren av Gullballen.

Hun er oppe i 44 mesterligamål til sammen. Det er bare sju bak rekorden til 33-årige Anja Mittag, som er i ferd med å legge opp