Historisk hat trick for Hegerberg

Ada Hegerberg (23) vant sin fjerde finale på rad og ble den første kvinnen til å score hat trick i en Champions League-finale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lyon - Barcelona 4-1

Se hat tricket i sportsnyhetene øverst

Ada Hegerberg brukte bare 16 minutter på å score hat trick i Champions League-finalen mot Barcelona.

Det har ingen kvinne gjort i finalen siden turneringen fikk sitt nåværende navn i 2009/2010-sesongen, skriver Aftenposten.

– Det har ikke vært en enkel sesong. For meg å stå opp i en slik finale, det er helt magisk, sa en gråtkvalt Hegerberg til TV 3 etter kampen.

– Det er viktig for meg å prestere i slike kamper, en finale. Jeg er glad for at jeg er kapabel til å skrive historie, sa hun til TV 2 og fortalte at hun fikk det norske flagget hun feiret med fra en venninne av moren på tribunen.

– Det er viktig. Nordmenn som vinner Champions League og scorer hat trick. Det går ikke an å få det større.

Gratuleres av landslagsspiss

På grunn av konflikten mellom henne og Norges Fotballforbund får vi ikke se henne for Norge når VM spilles i Frankrike i juni.

Landslagsspiss Guro Reiten stiller seg likevel i rekken av gratulanter.

– Det er bare å gratulere. Å vinne gang på gang er en enorm prestasjon. Det Ada gjør i finalen idag er helt rått, og hun viser hvilke kvaliteter hun har, sier Reiten til TV 2 via SMS.

Ada Hegerberg kysser Mesterliga-trofeet.
Ada Hegerberg kysser Mesterliga-trofeet. Foto: Attila Kisbenedek

Hat trick på 16 minutter

Dzsenifer Marozsán ordnet 1-0 for Lyon etter fem minutter.

Så var det Hegerberg-show.

Den norske 23-åringen var først på et innlegg fra Shanice van de Sanden på høyrekanten etter 14 minutter og økte til 2-0.

3-0 kom også fra Hegerberg. Denne gangen etter et innlegg fra venstrekanten fra Amel Majri.

Hat tricket ble fullført etter 30 minutter da hun fikk ballen i nettet fra kort hold etter innlegg fra Lucy Bronze.

Lyon vant til slutt 4-1 og tok dermed sin fjerde strake seier i Champions League. Det er også en historisk bragd. Hegerberg har vært med på alle triumfene.

Får hyllest

TV 2s fotballekspert Solveig Gulbrandsen er mektig imponert over Hegerbergs prestasjoner.

– Det er rått å levere sesong etter sesong i så ung alder. Jeg har før påpekt at jeg ønsker å se at hun leverer i viktige kamper, og i dag gjør hun det, sier Gulbrandsen.

– Hun er en konstant trussel i boksen og scorer med med både høyre og venstre. I dag viser hun klasse! Personlig er jeg litt skuffet over Barcelona som gir bort kampen så tidlig. De burde visst om farten til kantene til Lyon og trusselen ved at de kommer rundt på kant. Lyon er nok en gang helt suverene, de viser at de har fantastiske spillere men også at de som lag fungerer meget godt.

– Hun har vært veldig skarp, og Lyon er jo veldig effektive. Det her er det største en nordmann har gjort i Champions League, sier LSK Kvinner-trener Hege Riise til VG.

Hun mener det er større enn da Ole Gunnar Solskjær sikret CL-tittelen for Manchester United i 1999.

Søster Andrine Hegerberg la ut en melding i sosiale medier med meldingen «GOAT», som betyr den beste gjennom tidende.

Finalen avslutter en stor sesong for Ada Hegerberg. Hun har i tillegg vunnet den franske ligaen og blitt kåret til den første kvinnelige vinneren av Gullballen.

Hun er oppe i 44 mesterligamål til sammen. Det er bare sju bak rekorden til 33-årige Anja Mittag, som er i ferd med å legge opp.