Kristiansand  20190518.
Jubel hos Vipers spillere etter at de klarte å få ekstraomganger under sluttspillet i kvinnenes eliteserie i håndball. Mellom Vipers Kristiansand og Storhamar Håndball Elite i Aquarama i Kristiansand.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Kristiansand 20190518. Jubel hos Vipers spillere etter at de klarte å få ekstraomganger under sluttspillet i kvinnenes eliteserie i håndball. Mellom Vipers Kristiansand og Storhamar Håndball Elite i Aquarama i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: Schrøder, Tor Erik

Vipers-seier etter ekstraomganger

Vipers klarte såvidt å redde ekstraomganger i første finalekamp mot Storhamar. Til slutt tok de den første seieren i best av tre-serien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vipers - Storhamar 42-40 (17-18) etter ekstraomganger.

Storhamar var nær ved å varte opp med et håndballsjokk i den første finalekampen i sluttspillet mot Vipers, men rotet bort seieren i siste sekund i ordinær tid og tapte etter ekstraomganger.

– Storhamar var gode i dag. Vi sliter med dem i forsvar. At vi klarer å snu dette, det er jeg stolt av. Det så mørkt ut da vi lå under med fem, sa Vipers' Emilie Hegh Arntzen, som sikret ekstraomgangene, til TV 2 etter kampen.

Storhamars Guro Nestaker endte med svimlende 17 scoringer.

– Jeg er fornøyd med 17 mål, men ikke med å tape. Det er utrolig kjipt når man føler man har en så bra sjanse, sa hun til TV 2 etter kampen.

Neste kamp går på Hamar tirsdag og sendes på TV 2 Sport 2.

Har slitt mot Vipers

Statistikken mot suverene Vipers for Storhamar har mildt sagt vært stygg. Lørdag snudde de den da de gikk seirende av parketten, og dermed er et steg nærmere direktebilletten til Champions League, som går til vinneren av sluttspillet.

I tidligere kamper mellom Vipers og Storhamar, har Vipers dominert. Til sammen de siste to sesongene har det blitt seks tap på rad for Storhamar.

Men lørdag var det en ny situasjon. Katrine Lunde var på benken grunnet skade. Vipers-målvakten som har vært som et spøkelse for Storhamar var erstattet av Eline Fagerheim.

Storhamar viste fra fløyten gikk at de hadde planer om å snu den dystre statistikken, og hang god med gjennom hele førsteomgang.

Riegelhuth ut med skade

Vipers hadde ledelsen de første ni minuttene, men Betina Riegelhuth satte inn utlikningen for gjestene. Kvarteret ut i kampen måtte hun ut med skade, en klar svekkelse for gjestene.

– Det er alltid skummelt når du får sånne skadet. Hun er i hvert fall ute i dag, så får vi håpe hun er klar i september. Men vi får se, sa Storhamar-trener Arne Senstad om skaden i pausen.

PÅ BENKEN: Katrine Lunde er skadet og spilte ikke for Vipers mot Storhamar.
PÅ BENKEN: Katrine Lunde er skadet og spilte ikke for Vipers mot Storhamar. Foto: Schrøder, Tor Erik

Storhamar i ledelsen til pause

Etter halvspilt omgang hadde Vipers klart å ta ledelsen tilbake på 9-6, men slik skulle det ikke stå lenge. Fem minutter senere var stillingen 11-11, og i det klokken passerte 20 spilte minutter var Storhamar i ledelsen for første gang i kampen.

Like før pause satte Guro Nestaker inn en suser og sikret Storhamar ledelse til pause på stillingen 18-17.

Storhamar i ledelsen med fem (!) mål

Fem minutter ut i andreomgang var Vipers tilbake i ledelsen på stillingen 21-20. Men det var ikke begynnelsen på noen maktdemonstrasjon fra hjemmelaget. Derimot skulle Storhamar sjokkere.

Etter halvspilt omgang lå gjestene to mål foran på stillingen 27-25. Og før man fikk blunket hadde Heidi Løke økt til 29-25 til Storhamar.

Mot slutten av kampen begynte Vipers å spise seg innpå og hadde redusert luken til Storhamar til ett mål.

Men minuttet før slutt hadde Storhamar økt ledelsen med to mål, og håndballbomben lå an til å smelle.

Ekstraomganger

Dramatikken skulle ikke stoppe der, for to sekunder før slutt utliknet Emilie Hegh Arntzen til 34-34 og sikret ekstraomganger for Vipers.

Etter de første fem ekstraminuttene var Vipers i ledelsen 39-38.

I andre ekstraomgang beholdt Vipers initiativet, mens toppscorer til Storhamar, Guro Nestaker, plutselig begynte å bomme. Men Nestaker scoret på et straffe til 39-40 og så 40-41 med sitt 17. mål, men Vipers var best og vant 42-40 etter scoringer av Silje Waade og Emilie Hegh Arntzen.