Bayern tok sin syvende ligatittel på rad

Målfest sikret Bayern München sin syvende strake ligatittel. Klubblegendene Arjen Robben og Franck Ribéry takket for seg på best mulig måte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bayern München - Eintracht Frankfurt 5-1 (1-0)

Se Bayern-scoringene i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

5-1-seieren over Eintracht Frankfurt ble Bayern Münchens 24 denne sesongen og markerte klubben syvende ligatittel på rad. Denne sesongen vant de med 78 poeng, to poeng foran Borussia Dortmund på andreplass.

Bayern hadde ingen problemer med å sikre ligatittelen med seier lørdag, og fikk en knallstart da Kingsley Coman satte inn 1-0 etter fire minutter.

Sébastien Haller utliknet til 1-1 etter pause, men gleden varte ikke lenge for gjestene fra Frankfurt.

I løpet av de åtte neste minuttene hadde Bayern økt til 3-1. Først ved scoring av David Alaba, før innbytter Renato Sanches ga publikum enda mer å juble for.

Klubblegendene scoret i avskjedskampen

I det klokken passerte timen spilt kom Franck Ribéry inn for målscorer Coman. 36-åringen er ferdig i klubben etter sesongen, og feiret sin siste kamp for Bayern med å sette inn 4-1-målet for vertene. Med andre ord et verdig punktum på Bayern München-karrièren.

Arjen Robben spilte også sin siste kamp for klubben, og også han ville avslutte med stil. 35-åringen satte inn sitt 99. Bundesliga-mål da han økte til 5-1 over Frankfurt.

En verdig avskjed fra klubblegendene Ribéry og Robben.

5-1 ble også sluttresultatet og en perfekt avslutning på sesongen for suverene Bayern.

Kovac sin fremtid usikker

Kun etter ett år i jobben, er fremtiden til Bayern-trener Niko Kovac usikker. Kovac fikk jobben etter å ha imponert i Eintracht Frankfurt fra 2016-2018, som Bayern altså knuste 5-1 i årets siste seriekamp.

Men til tross for at Kovac sikret klubbens syvende strake ligatittel og kan sikre DFP-pokalen i den tyske cupen i slutten av mai, er det ikke sikkert at han får fortsette i jobben. Kanskje må han takke for seg allerede i sommer, melder Goal.com.

At Bayern røk ut av Champions League mot Liverpool i åttendedelsfinalen, skal være en del av årsaken til at det har blitt satt spørsmål rundt om Kovac er riktig mann til jobben.

Han skal ha mistet tilliten fra klubben sjefer, der 1-1 mot Nurnberg 29. april skal ha vært spikeren i kisten for styret, etter at flere hadde vært kritiske til Kovac i en lengre periode.

I tillegg skal flere spillere være misfornøyde med treneren. Treningen anses å være monoton og har ført til disharmoni i spillergruppen. Også Kovacs taktikk har flere stilt seg tvilende til.

I løpet av sommeren vil Bayern ta en avgjørelse. Goal og Spox melder at tidligere Bayern-spiller Mark van Bommel, som nå er trener i PSV, anses som favoritten til å ta over for Kovac. Ajax-trener Erik ten Hag skal også være aktuell.