John (85) kom for sent til Hurtigruten med kona om bord – da tok Arve (48) grep

John (85) kom for sent til hurtigruten og sto igjen alene på havna uten verken mobil eller penger. Da fikk Arve Svenning (48) en idé.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag 17. mai var 85 år gamle John og kona Margareth fra Wales på tur med sørgående hurtigrute MS Polarlys.

Båten hadde lagt til kai i Trondheim, og ekteparet bestemte seg for å sjekke ut byen.

Under en spasertur ble Margareth litt sliten, og hun bestemte seg derfor for å gå om bord igjen for og hvile seg, mens John ble igjen.

Av kona fikk han streng beskjed om å være tilbake på båten før den gikk klokka 12.

85-åringen gjorde som han fikk beskjed om, og var på plass på havna like før klokken 11.

Sto igjen alene

Men da han ankom kaien hadde båten allerede gått. Det viste seg at Margareth hadde sett feil, og MS Polarlys gikk fra Trondheim klokken 10. John ble stående igjen alene, uten telefon og nesten ingen penger. Han var fortvilet og visste ikke hva han skulle gjøre.

Etterhvert kom han i kontakt med hurtigbåt-kaptein Arve Svenning (48). Han kunne fortelle at de skulle til Kristiansund, og at de kunne frakte han dit slik at han kunne bli gjenforent med kona igjen.

KAPTEINT: Arve Svenning jobber som kaptein på hurtigbåten som kjører mellom Trondheim og Kristiansund.
KAPTEINT: Arve Svenning jobber som kaptein på hurtigbåten som kjører mellom Trondheim og Kristiansund. Foto: Privat

– Vi tok han med oss, og lovet at vi skulle prøve ta kontakt med hurtigruten. Vi fikk tak i kona, og de to fikk snakke sammen, sier Svenning til TV 2.

Han fortalte først hele historien i et Facebook-innlegg, som TV 2 har fått tillatelse til å gjengi.

Overraskelsen

Etter at John kom seg trygt om bord i Hurtigbåten bestemte Svenning og resten av mannskapet på båten seg for å gjøre litt ekstra stas på den 85 år gamle turisten. Han ble tatt med opp i styrhuset, hvor han fikk omvisning og tatt bilder.

Men mannskapet hadde en ekstra overraskelse på lur.

– Vi avtalte med hurtigruten at vi skulle kjøre nærme dem, slik at John og Margareth fikk se og vinke til hverandre, forteller Svenning.

Ute på dekk fikk ekteparet utdelt hvert sitt norske flagg i anledning nasjonaldagen, og da hurtigbåten og hurtigruten kjørte forbi hverandre kunne de veive med hvert sitt flagg til hverandre.

– Hele seansen var veldig hyggelig. Det blåste mye, så de fikk ikke kommunisert med hverandre, men de vinket i hvert fall til hverandre, sier 48-åringen.

– Lærer fortsatt

Vel fremme i Kristiansund viste Svenning 85-åringen hvor hurtigruta gikk fra, og han fikk nok en gang streng beskjed om at båten gikk derfra klokken fem.

– I en alder av 85 år, lærer jeg fortsatt. I dag har jeg lært at jeg aldri skal stole på kona når hun forteller meg når båten går, sa en spøkefull John til kaptein Arve Svenning.

Kapteinen forteller til TV 2 at møtet med John var en fin opplevelse.

– For oss er dette en del av det å kjøre hurtigbåt. Vi møter masse forskjellige mennesker, og må tilpasse oss etter dem. Vi gjorde ikke noe annet enn å gjøre jobben vår, sier Svenning.

Han sier videre at John var svært takknemlig for hjelpen han fikk.

– Jeg har ikke vært i kontakt med John i ettertid, men kapteinen på hurtigruten ringte og takket for hjelpen, og fortalte at det var fint at vi hjalp John å komme om bord igjen, sier 48-åringen.