Suverene City smadret Watford og ble historiske: – Det er nesten umenneskelig det de har gjort

Manchester City har som første lag i England vunnet både ligaen, ligacupen og FA-cupen. Watford var helt sjanseløse og ble smadret 6-0 i lørdagens FA-cupfinale på Wembley.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mancester City – Watford 6-0:

Se hvordan Manchester City knuste Watford i FA-cupfinalen i Sportsnyhetene øverst!

Manchester City har allerede vunnet Premier League og ligacupen denne sesongen. Lørdag ventet Watford i FA-cupfinalen på Wembley.

Watford var imidlertid fullstendig sjanseløse mot Pep Guardiolas suverene mannskap. Manchester City vant 6-0 takket være scoringer av David Silva, Kevin De Bruyne, Gabriel Jesus og et hat trick av Raheem Sterling, og ble historiske. Det er nemlig første gang en klubb på herresiden har vunnet de tre hjemlige titlene i én og samme sesong i England.

– Det var en utrolig finale for oss etter en utrolig sesong. Jeg vil bare gratulere alle i klubben, og spesielt spillerne, som er årsaken til at vi har vunnet disse tre titlene, sa Manchester Citys suksessjef Pep Guardiola til BBC Sport etter Wembley-triumfen.

Kaptein Vincent Kompany mener imidlertid trippelen er Guardiolas fortjeneste.

– Det hele starter med manageren, som setter standarden for sesongen. Dette er bare det beste laget for meg. Å sette en slik standard i en så lang periode. Vi har ikke bare vunnet ett år, men to år på rad nå. For en klubb. Det er et privilegium å spille her, sa City-kaptein Vincent Kompany etter den historiske trippeltriumfen, ifølge BBC.

Raheem Sterling stod forøvrig for det første hat tricket av en spiller i en FA-cupfinale siden Stan Mortensen for Blackpool i 1953. 6-0-seieren var forøvrig den største i en FA-cupfinale siden 1903.

– Laget spilte briljant. Mine mål bidro bare til seieren. Det var briljant innsats fra alle. Jeg vokste opp og så denne stadion ble bygget. Det er en stor drøm som kommer i oppfyllelse å vinne troféer her. Det viser bare hva manageren bygger her. Han sier hele tiden at mentaliteten vår må være riktig, og det viste vi nok en gang at den var i dag, sa Raheem Sterling.

Ekspertene er svært imponert over hvor gode Manchester City er blitt under Pep Guardiolas ledelse.

– Vi er blitt så vant til å se hvor dominerende Manchester City er i kampene de spiller, og glemmer egentlig litt hvor gode de er. Men Manchester City var rett og slett fenomenale mot Watford, mente BBC-ekspert Chris Waddle.

– Det er nesten umenneskelig det Guardiola har gjort med City
Siden Guardiola kom til City i 2016, har det blitt seks trofeer. Manchester-klubben slo som kjent nylig Liverpool med knappest mulig margin om Premier League-tittelen. Til slutt var det kun ett poeng som skilte lagene.

– Det er nesten umenneskelig det Guardiola gjør med City. Han tar alle turneringer på alvor, og har svært sjelden en dårlig dag med laget. Slike ting blir det sølvtøy av, mente Viasat-kommentator Morten Langli.

Pep Guardiola har på ingen måte tenkt å hvile på tidligere resultater.

– Vi må vinne igjen og igjen og igjen. Vi har vært fantastiske, men fra første dag neste sesong starter vi på null, sa han på pressekonferansen før FA-cupfinalen.

Dersom Watford hadde vunnet FA-cupfinalen mot Manchester City, så ville det vært dårlige nyheter for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United.

Manchester United måtte ha spilt kvalifisering til Europaligaen i sommer, og gjort store endringer i sitt oppkjøringsprogram til Premier League-sesongen.

– Dette betyr at United starter senere i Europaligaen, og at Wolves kommer inn, poengerte Langli.

Watford spilte forøvrig sin første FA-cupfinalen siden 1984.

Kjempesjanse til Watford - så scoret City
Manchester City dominerte fullstendig i åpningsminuttene, men etter ti minutter kontret Watford. Roberto Pereyra ble spilt alene med keeper. Citys keeper Ederson gikk i møtet og fikk hindret scoring.

I det 21. minutt ropte Watford på straffe da en avslutning fra Abdoulaye Doucoure tilsynelatende gikk i armen på Vincent Kompany. Dommeren vinket spillet videre og unngikk å bruke VAR.

Så fikk City scoringen de ventet på. David Silva vant en hodeduell i feltet, og fikk ballen tilbake fra Sterling. Fra skrått hold lurte spanjolen ballen i lengste hjørnet og City opp i 1-0-ledelse i det 26. minutt.

– Målet kom ut av ingenting, egentlig. Men det var en strålende avslutning av David Silva. Han har vært en stor, stor spiller for Manchester City, og den scoringen må ha føltes vidunderlig for ham, mente BBC-ekspert Jermaine Jenas etter scoringen.

I det 37. minutt fant Bernardo Silva Gabriel Jesus på bakerste stolpe med en fantastisk pasning. Angriperen avsluttet, og Raheem Sterling dukket opp på streken og fikk ballen i mål, selv om det hadde blitt scoring uansett.

– Manchester City broderte seg nærmest gjennom forsvaret til Watford. Sterling og Jesus får krangle på bakrommet om hvem som bør bli kredittert scoringen, mente Viasat-kommentator Morten Langli.

Dominerte og dominerte
Scoringen sørget for at Manchester City kunne gå til pause med en fortjent 2-0-ledelse på Wembley. Etter sidebyttet fortsatte City dominansen.

Kun to minutter ut i omgangen fikk Jesus en scoring korrekt annullert for offside.

I det 61. minutt scoret Manchester Citys sitt tredje for dagen og punkterte kampen fullstendig.

City utnyttet en feilpasning fra en Watford-spiller ved midtstreken, og stakk rett i angrep. Gabriel Jesus fant Kevin De Bruyne i feltet. Han fintet ut keeper og la enkelt på 3-0-scoringen for Manchester City.

City var imidlertid ikke ferdigscoret. for bare sju minutter senere ble Gabriel Jesus spilt alene gjennom Watford-forsvaret. Alene med keeper foretok han seg to skuddfinter, før han plasserte ballen sikkert i mål bak Gomes.

– Det er så elegant. Jesus bare venter og venter, så setter han den, mente Langli om scoringen.

I det 81. minutt banket Raheem Sterling effektivt ballen opp i nettaket etter et glitrende forarbeid av Bernardo Silva, og scoret sitt andre for dagen.

Like før slutt dukket Sterling opp i feltet, og scoret hat trick. City vant kampen med utklassingssifrene 6-0, og ble historiske som det første laget som har sikret seg tre titler i England.

Slik startet lagene:

Watford: Gomes, Femenia, Cathcart, Mariappa, Holebas, Capoue, Doucoure, Hughes, Pereyra, Deulofeu, Deeney

Benken: Foster, Janmaat, Cleverley, Success, Masina, Gray, Kabasele

Manchester City: Ederson, Walker, Kompany, Laporte, Zinchenko, Gundogan, Silva, Mahrez, Bernardo, Sterling, Jesus

Benken: Muric, Danilo, Stones, Aguero, De Bruyne, Sane, Otamendi

Dommer: Kevin Friend