ALVORLIG SKADET: En mann i 50-årene fikk armen avrevet i en ulykke med en kanon under 17. mai-feiringen på Mysen fredag.
ALVORLIG SKADET: En mann i 50-årene fikk armen avrevet i en ulykke med en kanon under 17. mai-feiringen på Mysen fredag. Foto: Marly Jesus Cortes

Måtte amputere underarmen etter salutt-ulykken

Mannen som ble skadet under salutt-ulykken i Mysen måtte amputere halve armen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag ettermiddag gikk ladningen av for tidlig da kanonene skulle lades og avfyres i forbindelse med 17. mai-salutten på Høytorp fort i Mysen.

En mann i 50-årene ble fraktet med luftambulanse til Ullevål med avrevet arm og en mann i 20-årene ble fraktet til sykehuset i Østfold med overfladiske skader.

– Dette kunne gått mye verre

Nå er mannen i 20-årene skrevet ut av sykehuset, mens mannen i 50-årene har gjennomgått én operasjon.

– Det går etter forholdene bra med mannen. Lege har klart å redde overarmen og måtte amputere underarmen. Han skal gjennom enda en operasjon, sier ordfører Erik Unaas, ordfører i Eidsberg.

Ordføreren forteller at det i dag har vært en samling for de mest sentrale vitnene. Der snakket de om hendelsen og de er lettet over at dette ikke gikk verre.

– Når ulykker skjer er det små marginer i begge retninger. En slik eksplosjon kunne like gjerne gått verre, sier Unaas til TV 2.

Sperret av området

Nå er politiet i full gang med etterforskningen og Forsvaret er kontaktet.

UNDERSØKER: Politiadvokat Behreng Mirzaei i Øst politidistrikt
UNDERSØKER: Politiadvokat Behreng Mirzaei i Øst politidistrikt

– Vi har kontaktet Forsvaret i forbindelse med sikringen av ammunisjon. Nå er området sperret av, sier politiadvokat Behreng Mirzaei i Øst politidistrikt.

Undersøker mulige straffbare forhold

Mirzaei forteller at kriminaltekniske undersøkelser allerede er satt i gang, men at det fortsatt gjenstår undersøkelser. Disse vil bli gjort de kommende dagene.

– Etterforskningen vil videre avdekke om det er begått straffbare forhold eller ikke. Det er naturlig å se hva slags eksplosiver det er snakk om og hvilke tillatelser som er innhentet, fortsetter han.

Ifølge ordføreren var det flere titalls vitner til hendelsen. Nå vil politiet avhøre disse.

– Men først og fremst må vi avhøre de fornærmede når de er i stand til det, sier Mirizaei.