Nå sitter teknikken for Norge – klatrer oppover bettinglistene

TEL AVIV, ISRAEL (TV 2): Norge klatret opp til en femteplass på bettinglistene lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Keiino har stått på scenen i Eurovision Song Contest. De klatret umiddelbart opp til en femteplass på bettinglistene etter opptredenen – det høyeste de har vært noen gang. Per nå er de på sjetteplass.

Nå har til og med svenskene troa på låta.

Før lørdagens finale i Eurovision Song Contest i Tel Aviv i Israel hadde Keiino en siste generalprøve på ettermiddagen.

Der så det ut til at alt stemte av teknikk og lyd, noe det ikke gjorde på forrige prøve.

Også sangteksten satt som den skulle, som det ikke gjorde for Tom Hugo (39) i semifinalen.

– Det så bra ut. Man kan merke at de holder litt igjen, men det skulle bare mangle, siden dette er ingen viktig øvelse. De har energien på plass, og nå virket alt det tekniske også, sier Morten Thomassen til TV 2.

Lederen for den norske MGP-klubben observerte prøven fra pressesenteret i Tel Aviv.

Teknikken sviktet

Under den avgjørende juryprøven fredag kveld sviktet teknikken Norge.

Bildet gikk i svart, en fotograf var synlig på scenen ved siden av artistene og det var trøbbel med lyden i mikrofonen til Fred Buljo (31).

Det var under denne prøven fagjuryene fra hele Europa delte ut sine stemmer, så den vil telle halvparten av finaleresultatet.

NRK sendte inn en klage til Eurovision-arrangøren EBU og krevde at Keiino skulle få opptre på nytt, men dette ble avvist.

– Vi er selvfølgelig svært skuffet over avgjørelsen, og håper at det ikke vil påvirke juryen i negativ forstand, sa NRKs delegasjonsleder Stig Karlsen i en uttalelse via NRKs presseansvarlige.

Klatrer på bettinglistene

Like før finalen har Alexandra Rotan (22), Tom Hugo (39) og Fred Buljo (31) i Keiino klatret på bettinglistene.

Norge med sin låt Spirit in the Sky har gått fra en tiendeplass til en syvendeplass, ifølge oversikten til Eurovision World.

Få timer før finalen møtte Keiino den norske pressen på pressesenteret i Expo Tel Aviv. De var veldig fornøyde med å klatre på bettinglistene.

– Vi er best når det gjelder. Jeg tror det tar litt tid for folk å forstå joik og den gleden vi prøver å formidle. Vi har troen i kveld, sier Tom Hugo.

Se video av intervjuet i toppen av saken.

Det er fortsatt Nederland som er bookmakernes favoritt til å vinne. Like bak på bettinglistene kommer Australia, Sveits og Sverige.

Det er 26 land som konkurrerer om å vinne årets Eurovision. Finland er det eneste av de nordiske landene som ikke er med, etter at de røk ut under den første semifinalen.