Lamar Odom (til venstre), her med Carmelo Anthony under OL i Athen i 2004, brukte en falsk penis til å lure en dopingjeger i forkant av mesterskapet.
Lamar Odom (til venstre), her med Carmelo Anthony under OL i Athen i 2004, brukte en falsk penis til å lure en dopingjeger i forkant av mesterskapet. Foto: Dusan Vranic

Brukte falsk penis til å lure dopingjeger

Basketstjernen Lamar Odom (39) røper hvordan han lurte dopingjegeren, slik at han fikk spille OL i Aten i 2004 for USAs «Dream Team».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det var ingen mulighet for at jeg ville passere en dopingtest. Jeg hadde røykt marihuana hver dag hele sommeren. jeg fikk panikk, skriver Odom, eksmannen til Khloé Kardashian, i sin nye selvbiografi «Darkness to light», som People Magazine har fått se utdrag fra.

NBA-forwarden hadde da fullført en sesong for Miami Heat, men var blitt byttet til LA Lakers som en del av en avtale der legenden Shaquille O'Neal gikk motsatt vei.

Odom kom med i OL-troppen og gledet seg stort til å være på USAs «Dream Team» i lekene i Aten. Problemet var at han kom til å bli dopingtestet på et tidspunkt før avreise.

Da kokte han og treneren hans i hop den litt spesielle planen for å lure systemet.

– Vi begynte å google etter «falske peniser» og leste om ulike måter å lure en dopingtest. Etter en del reasearch bestilte vi en svær, svart gummipenis, forteller han i boken.

Khloe Kardashian og Lamar Odom før de skilte seg.
Khloe Kardashian og Lamar Odom før de skilte seg. Foto: Evan Agostini

Og som lovet, ankom en dopingjeger hjemme hos Odom i LA for å ta en urinprøve. Da var stjernen godt forberedt.

Dopingfri urin kom fra treneren. Urinen var plassert i testikkel-området til gummipenisen. Odom festet så på seg gummipenisen i skjul før han skulle tisse i en kopp foran dopingjegeren.

– Han stakk et termomenter i koppen og ble overbevist om at urinen tilhørte meg. Velkommen til Team USA, skriver Odom.

OL i Aten endte med bronse for USA.

39-åringens narkotikaproblem eskalerte i årene etterpå. Han døde nesten av en overdose i 2015.

Han giftet seg med Khloé Kardashian i 2009. De to skilte seg i 2016. Han vant NBA i både 2009 og 2010 med Lakers.