OVERTENT: På kort tid sto russebilen i full fyr. Foto: Nils Knapskog
OVERTENT: På kort tid sto russebilen i full fyr. Foto: Nils Knapskog

Slet med å få opp døra da russebil tok fyr

Passasjerene kjente røyklukt. Et øyeblikk senere sto russebilen i full fyr.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen skjedde på Voss ved 22-tiden 17. mai.

Nils Knapskog (20) var med i bilen og forteller at de kjente røyklukt kort tid etter at de satte på lydanlegget.

– En kompis trodde det var røykmaskin i bilen og reagerte ikke. De som satt i forsetet sa at de ikke hadde noen røykmaskin, så da var det stopp og rett ut, forteller Knapskog til TV 2.

Rakk ikke å slukke

De som satt baki bilen slet med å få opp døra, så de som hadde sittet foran måtte åpne døra fra utsiden. Alle de sju som var i bilen kom seg kjapt ut og ble stående og se på at bilen brant opp.

– Vi sprang til en nabo for å få et brannslukkingsapparat, men det tok kanskje et minutt før bilen sto i full fyr, forteller Knapskog.

De som satt i bilen, ble sendt til legevakten for sjekk etter hendelsen.

Eieren lå og sov

Martin Gilbakken (19) står som eier av bilen som brant, men verken han eller de andre i russegjengen var med i bilen da den tok fyr.

– Jeg lå og sov og hadde mobilen på lydløs, men faren min vekket meg i 23-tida. Da var det en lang liste over folk som hadde ringt, sier Gilbakken.

Han snakket også med politiet. Den utbrente bilen ble fraktet til et sikkert sted og sto under oppsyn natt til 18. mai, forteller Gilbakken.

– Det var ganske varmt, så de ville passe på at den ikke begynte å brenne igjen, sier han.

Bilen har gjort sitt

Nå har han ikke annet valg enn å vrake Chevroleten. 19-åringen er glad for at ingen ble skadd – og at bilen ikke brant tidligere i russetida.

– Vi har hatt mye glede av bilen. Den ble kåret til årets russebil på Voss, vi la ned utrolig mye tid på å få bilen og anlegget sånn som vi ville. Nå er det bare å sende den til hugging, sier Martin Gilbakken.