KUN ÉN: Det er kun Roberto Firmino som skal til Copa América med Brasil i sommer. Fabinho fikk ikke plass.
KUN ÉN: Det er kun Roberto Firmino som skal til Copa América med Brasil i sommer. Fabinho fikk ikke plass. Foto: Paul Ellis

Brasil vraker Liverpool-stjerne

Det er ikke plass til verken Liverpools Fabinho eller Tottenhams Lucas Moura i Brasils Copa América-tropp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

14. juni til 7. juli går Copa América av stabelen og vertsnasjon Brasil er som vanlig en av de store favorittene.

Fredag offentliggjorde landslagssjef Tite troppen og der var det et par overraskelser.

Det som overrasket mest var nok at han ikke har funnet plass til Liverpools Fabinho.

Etter en treg start i sin nye klubb fikk den allsidige midtbanespilleren virkelig sving på sakene etter hvert.

25-åringen var en viktig bidragsyter til at Liverpool tok en råsterk 2. plass i Premier League, og er klar for Champions League-finale 1. juni.

Den tidligere Monaco-spilleren har imidlertid slitt med å vinne Tites gunst. Fabinho ble vraket til VM i Russland, men fikk tillit i treningskamper i høst, da som høyreback. Nå er han igjen vraket.

En annen som nok har grunn til å føle seg litt skuffet er Tottenhams Mesterliga-helt Lucas Moura. Etter å ha vært litt inn og ut av laget, har angriperen virkelig tatt tak i Harry Kanes skadefravær. Hattricket mot Ajax sendte Tottenham til Champions League-finale og sikret Moura evig legendestatus i Nord-London. Men Copa America-spill blir det ikke.

– Han har noen store øyeblikk, og vi følger med på ham, men det er andre spillere som leverer også, sier Tite ifølge Fox Sports.

Landslagssjefen valgte i stedet å gå for Evertons Richarlison og Ajax-talentet David Neres.

– Richarlison er en spiller som ikke må ha ballen i føttene hele tiden. Vi har fulgt Neres på trening og i kamp. Han tok mulighetene da han fikk dem.

Hele troppen: Alisson (Liverpool), Ederson (Manchester City), Cassio (Corinthians); Dani Alves (PSG), Fagner (Corinthians), Alex Sandro (Juventus), Filipe Luis (Atlético Madrid), Thiago Silva (PSG), Marquinhos (PSG), Miranda (Inter), Eder Militao (FC Porto); Casemiro (Real Madrid), Fernandinho (Manchester City), Arthur (Barcelona), Allan (Napoli), Paqueta (Milan), Coutinho (Barcelona), Neymar (PSG), Everton (Gremio); David Neres (Ajax), Richarlison (Everton), Firmino (Liverpool), Gabriel Jesus (Manchester City)