IKKE TIL JUVENTUS: Josep Guardiola hevder han ikke er aktuell for Juventus-jobben.
IKKE TIL JUVENTUS: Josep Guardiola hevder han ikke er aktuell for Juventus-jobben. Foto: John Sibley

– Alle i Barcelona kan ta det rolig, vi har ikke råd til ham

Manchester City-manager Josep Guardiola med klar tale om både Juventus-jobben og eventuelle spillerkjøp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag sprakk nyheten om at Massimiliano Allegri gir seg som Juventus-trener. Umiddelbart startet jakten på å finne hans arvtaker i pressen, og flere navn ble nevnt.

Antonio Conte? Mauricio Pochettino? José Mourinho? Josep Guardiola?

Vel, i hvert fall ikke Guardiola skal vi tro hovedpersonen selv. For Manchester City-manageren var svært klar i sin tale på pressekonferansen før FA-cupfinalen mot Watford.

– Hvor mange ganger må jeg si det? Jeg kommer ikke til å gå til Juventus. Jeg kommer ikke til å dra til Italia. Jeg kommer til å bli her, hvis de vil, i to sesonger til. Jeg kommer ikke til å dra. Jeg er fornøyd med å jobbe med dette laget og disse folkene. Jeg skal ingen steder.

– Vi har ikke råd til ham

En som imidlertid er på flyttefot er Atlético Madrids Antoine Griezmann. Den franske landslagsspilleren forlater hovedstadslaget denne sommeren, og det er lav odds for at angriperen vil ende opp i Barcelona. Manchester City blir det i hvert fall trolig ikke. For ifølge Guardiola har ikke City råd til 28-åringen.

– Folk i Barcelona kan ta det rolig. Manchester City kommer ikke til å kjøpe Antoine Griezmann. Vi har ikke råd til det. Så alle i Barcelona, ikke vær redde: Vi er ikke interesserte.

Heller ikke Paris Saint-Germain virker å være et aktuelt stoppested for Griezmann. Trener Thomas Tüchel hevder nemlig at franksmannen er utenfor deres liga.

– Han kunne spilt for ethvert lag i verden. Men han er urealistisk for oss. Vi bør uansett konsentrere oss om å hente defensive forsterkninger først og fremst, sier Tüchel ifølge Independent.

– Vi er uskyldige inntil det motsatte er bevist

Guardiola fikk også spørsmål om nyheten om at UEFA visstnok vurderer å utestenge Manchester City fra neste sesongs Champions League.

– Vi er uskyldige inntil det motsatte er bevist. Så jeg har sagt dette lenge: Hvis vi har gjort noe galt og UEFA bestemmer seg for at vi har gjort noe galt. Ålreit. Da vil vi bli utestengt eller straffet. Men akkurat nå er vi uskyldige, selv om mange ønsker at vi skal være skyldige. Jeg har pratet med ledelsen og jeg vet nøyaktig hva som skjedde og hva vi gjorde. Jeg stoler på dem.

Spanjolen måtte også svare for sangen City-spillerne sang etter å ha sikret seg ligatittelen. Flere reagerte på sosiale medier og mente sangen var usmakelig og beskyldte Manchester City-spillerne for at de i sangen hintet til Liverpool-supporteren Sean Cox, som kjempet for livet etter å ha blitt angrepet av en Roma-supporter før den første semifinalen i Champions League forrige sesong.

Guardiola stiller seg helt uforstående til det.

– Det er utrolig at noen for et lite sekund kunne tro at vi feiret disse tragediene som har skjedd med Liverpool. Vi er glade for det vi selv har oppnådd og ikke for noe annet. Hvis noen ble støtt av noe annet, så er jeg lei meg for det, men det var aldri vår intensjon. Vi var glade på egne vegne.