OPPTUR: Etter å ha røket ut på verst tenkelige vis mot Tottenham i Champions League, har Ajax fått et solid plaster på såret med seriegull.
OPPTUR: Etter å ha røket ut på verst tenkelige vis mot Tottenham i Champions League, har Ajax fått et solid plaster på såret med seriegull. Foto: Olaf Kraak

Hevder Ajax-kapteinen er åpen for sjokkovergang til Manchester United

Ajax-kaptein Matthijs de Ligt (19) vurderer Manchester United som sitt neste stoppested, ifølge The Telegraph.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et ungt Ajax-lag har tatt Europa med storm denne sesongen, anført av sin kaptein, 19 år gamle Matthijs de Ligt.

Nå står imidlertid laget i stor fare for å bli splittet og fordelt utover Europas storklubber. For beilerne står nemlig i kø.

Allerede er Frenkie de Jong (21) klar for Barcelona for den nette sum av 750 millioner kroner. Nestemann ut stadionportene på Johan Cruijff ArenA forventes å være Matthjis de Ligt.

Midtstopperen er blitt koblet til klubber som Barcelona, Real Madrid, Juventus og Manchester City, men ifølge The Telegraph kan 19-åringen noe overraskende ende opp i Manchester United.

Uten Champions League-fotball å lokke med er Ole Gunnar Solskjær og Manchester United forståelig nok ikke favoritter til å hente vidunderbarnet, noe også Telegraph erkjenner. Men den britiske storavisen melder at nederlenderen skal være tiltrukket av tanken på å være frontfigur for en ny suksessfull United-generasjon.

Det er ventet et realt ryddesalg i sommer, og med sine eksepsjonelle lederegenskaper skal de Ligt bli sett på som den ideelle spilleren til å lede gjenoppbygningen av den gamle storheten. Og tanken skal også ha en viss appell hos hovedpersonen selv, skriver Telegraph og viser til kilder tett på 19-åringen.

THE DOUBLE: Ajax sikret seriemesterskapet i Eresdivisie onsdag. Tidligere har de vunnet den nederlandske cupen.
THE DOUBLE: Ajax sikret seriemesterskapet i Eresdivisie onsdag. Tidligere har de vunnet den nederlandske cupen. Foto: Olaf Kraak

Barcelona de Ligt kan glippe

Ifølge Telegraph skal Barcelona ha vært sikre på at de var i ferd med å sikre seg tenåringen, men den siste tidens storspill i Champions League har gjort alt litt mer komplisert. Katalanerne var nemlig forberedt på å la de Ligt spille enda en sesong i Ajax før de hentet ham til den spanske havnebyen.

Selv var de Ligt ordknapp vedrørende egen fremtid etter at det nederlanske seriemesterskapet ble sikret onsdag.

– Vi har akkurat vunnet serien, så dette er ikke tiden for å diskutere om jeg skal dra sammen med Frenkie de Jong. Jeg må bruke sommeren på å tenke og så får vi se hva som skjer, sa nederlenderen ifølge marca.com.

Kunne gått til United på billigsalg forrige sommer

Det er tidligere blitt meldt at Manchester United hadde sjansen til å få de Ligt på billigsalg forrige sommer.

Ifølge The Mirror trakk de seg på grunn av bekymringer for vekten til supertalentet.

Det etter råd fra den nederlanske speideren, Marcel Bout, som ble ansatt av Louis van Gaal og beholdt jobben etter at manageren fikk sparken.

Bout speidet på de Ligt og anbefalte han til klubben, men speideren kom med en opplysning som fikk Manchester United til å tenke seg om en gang til.

Bout fortalte at de Ligts far, Frank, var betydelig overvektig og spådde at den 19 år gamle landslagsstopperen kom til å bli som sin far og miste farten og styrken sin.