de Blasio tror at hans budskap om å bekjempe økonomisk ulikhet vil vekke gjenklang blant vanlige amerikanere.

– Det er massevis av penger i verden. Det er massevis av penger i dette landet. Problemet er at de er i feil hender, sier han i begynnelsen av presentasjonsvideoen.

De Blasio kan blant annet vise til at han har sørget for en kraftig utvidelse av tilgangen til barnehage og at han har begrenset politimetoder som regnes for å være diskriminerende. Samtidig er voldelig kriminalitet kraftig redusert i New York.

Men han har også opparbeidet seg et rykte som en som lett tråkker i baret, og hans første møter med velgere i delstater som er tidlig ute i primærvalgkampen, er ikke møtt med særlig entusiasme. På ett møte i New Hampshire var det bare seks tilhørere.

Siden han kunngjorde at han stiller som presidentkandidat har de Blasio kommet med flere salver mot Trump, og blant annet kalt presidenten en «bølle».

– Han er den verste ordføreren i New Yorks historie

Natt til fredag norsk tid svarer Trump på de Blasios kandidatur i en Twitter-video.

Jeg kan ikke tro det. Jeg hørte akkurat at den verste ordføreren i New Yorks historie, og uten tvil den verste ordføreren i USA, nå blir med i presidentvalget. Det vil aldri skje. Jeg er veldig flink til å forutse sånne ting, sier presidenten.

Trump sier videre at han har liten tro på at de Blasio vil være med i kampen lenge.

– Liker du høye skatter, og hvis du liker kriminalitet, kan du stemme på han. Men folk flest liker ikke disse tingene, så jeg ønsker han lykke til. Du burde komme deg tilbake til New York og gjøre jobben din den lille tiden du har igjen, avslutter presidenten.