Johnson ble dømt til døden for drapet på kona Connie i 1984. Johnson kvalte kona med en søppelpose.

Den siste tiden har han skrevet til barna sine og bedt om tilgivelse for draptet.

I tillegg ønsket han altså å gi sitt siste måltid til en uteligger. Johnson nektet å velge seg ut et måltid, og ba heller om at en vegetarpizza skulle gis til en hjemløs, men forespørselen ble avvist.

Forsvarer Kelley Henry sa ifølge Fox 17 at Johnson innså at hans tjue dollar ikke vil gi mat til mange hjemløse. Han ba derfor de som har støttet ham om å gi et måltid til en hjemløs.

Støttet av religiøse ledere

Daily Mail skriver at religiøse ledere, inkludert lederen av Syvendedags Adventistkirken der han er medlem, ba guvernør Bill Lee om å vise Johnson nåde og endre straffen hans.

Støttespillerne hevdet Johnson hadde gjennomgått en religiøs konvertering og at han nå spredte budskapet til andre innsatte.

Lee på sin side gjorde det klart at han ville la henrettelsen skje som planlagt.

– Etter en grundig vurdering av Johnsons ønske om benådning, og etter en grundig gjennomgang av saken, har jeg bestemt meg for å la dommen stå og ikke blande meg, sa Lee til Fox 17.

– Jeg angrer på livet jeg har levd og hvem jeg har blitt i prosessen

I et brev før henrettelsen Johnson skrev til barna Cindy og Jason, og ba dem om å tilgi han. I brevet beskriver Johnson seg som et monster i tiden da drapet ble utført.

– Jeg angrer på livet jeg har levd og hvem jeg har blitt i prosessen, skriver han i brevet.

– Jeg vil fortsette å bære med meg angeren over det andre har måttet gå gjennom og over at jeg gjorde så mange vondt.

– Det var livet jeg valgte som førte til den mørkeste dagen jeg har opplevd, og det var ikke før jeg tok ansvar for Connies død jeg kunne bli tilgitt og starte veien mot å bli frisk, skriver Johnson.

Johnsons advokater forsøkte å få myndighetene til å gå tilbake på dommen, og hevdet han hadde snudd livet og blitt en god religiøs med en tilhengerskare i fengslet.

Blant de som har ønsket at guvernøren skulle gjøre om dommen er Johnsons stedatter Cynthia, Connie Johnsons datter fra et tidligere ekteskap.

Johnsons sønn Jason, som han fikk sammen med Connie, mener på sin side faren burde vært henrettet for lenge siden.

Ville skille seg

Johnson drepte konen sin på Force Camping Center, der han jobbet. Liket viste kutt og blåmerker på hodet, så vel som indre blødninger. Det var også tegn til at kona hadde kjempet mot.

En kollega av Johnson hjalp ham frakte liket vekk i en van.

I rettsaken kom det fram at han ønsket skilsmisse, men at han ikke hadde råd grunnet tidligere skilsmisser. Det var også grunn til å tro at Connie ønsket å forlate ham.