Tåke skaper problemer for helikoptertrafikken i Nordsjøen

Tåke i Nordsjøen skapte trøbbel for helikoptertrafikken til og fra oljeplattformer torsdag. Mange oljearbeidere må belage seg på å feire nasjonaldagen til sjøs.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tåken som førte til full stans i helikoptertrafikken til oljeplattformene torsdag, lettet noe på ettermiddagen. Fram til rundt klokken 15 kunne ingen helikoptre ta av fra Bergen, Florø, Kristiansund eller Brønnøysund.

– Vi har fått av gårde noe trafikk, men mye er kansellert. Det vil bli flygninger 17. mai og også i helgen, dersom det blir nødvendig, sier Morten Eek, Equinors pressetalsmann for norsk sokkel, til NRK torsdag kveld.

– Beklagelig

Tidligere opplyste Eek at rundt 2.000 passasjerer som enten skal reise ut eller hjem fra plattformene, må smøre seg med tålmodighet.

På spørsmål om hvilke konsekvenser forsinkelsene får, svarer pressetalsmannen torsdag kveld følgende:

– Det er nok mest at folk ikke kommer seg hjem til 17. mai som planlagt. Det syns vi jo er beklagelig. Men slik er offshorelivet. Vi er vant til at været skaper forsinkelser.

Været blir bedre

Tåken har ligget tett over store deler av Nordsjøen og i Norskehavet i flere dager. Dette har skapt utfordringer hele uken.

Vakthavende meteorolog Steinar Skare uttalte til Sysla torsdag at tåken ligger i den nordlige delen av Nordsjøen. Ifølge meteorologen ville tåken ligge hele torsdag.

– Men morgendagen ser bedre ut. Flytrafikken kan muligens starte opp igjen i løpet av dagen hvis tåken slipper taket, sa Skare.

(©NTB)