PÅ ÅRETS LAG: Martin Ødegaard.
PÅ ÅRETS LAG: Martin Ødegaard. Foto: Olaf Kraak

Martin Ødegaard (20) på årets lag i Nederland

Martin Ødegaard var den eneste spilleren som ikke spiller for enten Ajax eller PSV som havnet på årets lag i nederlandske Eredivisie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Ødegaard har storspilt for Vitesse denne sesongen og notert seg for ti målgivende pasninger.

Torsdag kveld havnet Ødegaard på årets lag i nederlandsk fotball. Den norske landslagsspilleren er den eneste som ikke spiller for enten seriemester Ajax eller serietoer PSV som ble belønnet med en plass på laget.

Disse havnet på årets lag i Eredivisie:

Keeper: André Onana (Ajax)

Forsvar: Denzel Dumfries (PSV), Matthijs de Ligt (Ajax), Daley Blind (Ajax), Angeliño (PSV)

Midtbane: Martin Ødegaard (Vitesse), Lasse Schöne (Ajax), Frenkie de Jong (Ajax)

Angrep: Hakim Ziyech (Ajax), Luuk de Jong (PSV), Dusan Tadic (Ajax).

Imponert TV 2-ekspert
Ødegaard avsluttet karrieren med scoring og målgivende pasning mot VVV Venlo onsdag kveld.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen er mektig imponert over det 20-åringen har vist for Vitesse denne sesongen.

– Martin Ødegaard har vært en glede å følge for Vitesse denne sesongen. Han har blitt bedre både offensivt og defensivt, og var også bra for Lars Lagerbäck på sist landslagssamling, poengterer Mathisen.

– Han har hatt noen år der han ikke har slått til som vi har drømt om, men nå er han i ferd med å ta et nytt steg, påpeker Mathisen.

Han er spent på hvor Ødegaard kommer til å spille neste sesong.

– Det blir utrolig interessant å se hvor Ødegaard spiller neste sesong. Det blir nok ikke Real Madrid, men at han går til en større klubb enn Vitesse, det er høyst sannsynlig. Samtidig er det viktig at han kommer seg til en klubb hvor han får spille fast, og får anledning til å vise seg frem. For Ødegaard har noen kvaliterer ingen andre norske spillere besitter, konkluderer Jesper Mathisen.

Kåret til årets spiller av fansen
For fire dager siden ble Martin Ødegaard hedret av Vitesse-fansen, som har stemt 20-åringen frem som sesongens spiller i klubben.

Han fikk hele 42 prosent av stemmene, opplyser Vitesses supporterklubb på sine nettsider. Thulani Serero var nærmest med 19 prosent av stemmene.

Også statistikknettstedet whoscored.com, som bruker algoritmer fra Opta, har Ødegaard som sesongens Vitesse-spiller. Han har fått snittkarakteren 7,76 av ti mulige denne sesongen. Det er også sjuende høyest i Eredivisie, kun overgått av spillere fra Ajax, PSV og Feyenoord.

De Jong ble årets spiller
I torsdagens kåring, offentliggjort av nederlandske Eredivisie, er det klart at Ajax-stjernen Frenkie de Jong ble kåret til årets spiller. Han skal neste sesong spille for Barcelona.

PSVs forsvarsspiller Angeliño ble kåret til årets talent. Sjekk hele årets lag i Nederland her (ekstern lenke)