MASSEMORDER: Niels Högel omtales som Tysklands verste seriemorder i fredstid. Foto: Hauke-Christian Dittrich/AFP
MASSEMORDER: Niels Högel omtales som Tysklands verste seriemorder i fredstid. Foto: Hauke-Christian Dittrich/AFP

Mener Niels (42) har drept flere hundre mennesker

Tyske Niels Högel er tiltalt for 97 drap og risikerer livstid i fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dødsfallene skjedde mens Högel jobbet som sykepleier. Han har innrømmet å ha overmedisinert en lang rekke alvorlig syke pasienter fordi han syntes det var spennende å berge livene deres i siste øyeblikk.

Men mange endte opp med å dø. Påtalemyndigheten mener Högel drepte minst 36 pasienter på et sykehus i Oldenburg og ytterligere 64 på en klinikk i Delmenhorst.

Skulle vise hvor flink han var

Tysk påtalemyndighet mener Högel handlet ut fra forfengelighet, kjedsomhet og et ønske om å vise hvor flink han var i gjenoppliving. Enkelte kolleger ga ham tilnavnet «gjenopplivings-Rambo», skriver nyhetsbyrået AFP.

Högel er allerede dømt for seks drap, men har innrømmet mange flere. I den nye rettssaken har han ifølge AFP vedgått 43 drap, nektet for fem drap og sagt at han ikke kan huske ytterligere 52 drap.

Etterforskere mener at Högel kan ha drept så mange som 300 pasienter mellom 2000 og 2005 ved å gi dem injeksjoner med en dødelig dose medikamenter. Men saken er umulig å komme til bunns i siden ofrene for lengst er begravet eller kremert.

Risikerer livstid

Niels Högel omtales som Tysklands verste seriemorder i fredstid. Ofrene var mellom 34 og 96 år gamle. Ved starten av rettssaken ba han om unnskyldning til ofrenes familier.

– Hvis det var noen måte jeg kunne hjelpe dere på, ville jeg gjort det, sa 42-åringen.

Högel risikerer livstid i fengsel om han blir dømt. Dommen faller 6. juni.