SIKRET EN HYGGELIG 17.MAI-FEIRING: Aron Dønnum og Vålerenga-spillerne jubler etter 1-0-scoringen.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix.
SIKRET EN HYGGELIG 17.MAI-FEIRING: Aron Dønnum og Vålerenga-spillerne jubler etter 1-0-scoringen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix.

Overlegne Vålerenga forverret Godset-krisen

Håkon Wibe-Lund fikk en tung første kamp som midlertidig Strømsgodset-trener. Aron Dønnum og Herolind Shala sørget for 2-0-seier til Vålerenga.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga-Strømsgodset 2-0

Tapet gjør at drammenserne står med syv strake kamper uten seier og ligger tredje sist i Eliteserien etter en vanskelig uke for klubben.

– Vi må se på det sammen nå og finne ut av det. For vi må snu det nå, og det har alle her inne troen på at vi skal gjøre. Og det skal vi gjøre allerede på søndag, sier Godset-keeper Viljar Myhra.

Strømsgodsets nye trener, Håkon Wibe-Lund, mener det ikke står på innsatsen i laget.

– Det her handler om å få en god struktur til å sitte og det handler om kreativitet innenfor en sånn type struktur. Det er ingen spillere som går utpå her og tenker at nå skal jeg gå meg igjennom en eliteseriekamp på 16. mai. Innsatsspill og sånn, det handler ikke om det i det hele tatt, sier treneren til TV 2.

– Jeg opplever Strømsgodset som en fantastisk fotballklubb. Det er en klubb som erkjenner at det er ting som ikke fungerer optimalt. Det trenger man ikke å være fotballtrener for å forstå, for det er det jo. Men den kjærligheten man har til hverandre, både folk som jobber i administrasjon, folk som er i og rundt klubben og støtten vi opplever innad. Du ser i dag på Godset-unionen som står og synger til oss lenge etter at kampen er ferdig. Den støtten der, er det ingenting i veien med, fortsetter han.

– Er du trygg på at det er en vei ut av utføre?

– Jeg er ikke bare trygg, jeg er hundre prosent sikker. Men ikke før vi våger å begynne å spille vår fotball, så frem til det vil vi ha sånne kamper. Vi får heller gå på en smell og gjøre det skikkelig, enn å spille litt sånn feig fotball, som jeg kaller det.

– Sånn form man ønsker å være i

Vålerenga, derimot, klatret opp på fjerdeplass etter en kamp de dominerte fra start til slutt hjemme på Intility Arena.

En scoring i hver omgang fra Aron Dønnum og Herolind Shala gjorde forskjellen for et overlegent hjemmelag.

– Jeg synes vi hadde god kontroll og så var det deilig å få med tre poeng. Jeg synes vi har vært veldig gode på hjemmebane, men jeg liker hvordan vi fremstod i dag. Vi hadde god kontroll og oppfører oss veldig profesjonelt i alt vi gjør, det er veldig bra, sier målscorer Dønnum til TV 2.

Dønnum fikk sitt andre mål for sesongen mot Godset og har funnet formen den siste tiden.

– Det er selvfølgelig sånn form man ønsker å være i, sier han.

Med torsdagens seier har Vålerenga nå fem seire. Trener Ronny Deila liker det han ser.

– Det er veldig bra fokus i gruppen nå. Vi vil mye, men ikke for mye. Og vi aksepterer at vi er forskjellig, noe må gjøre drittjobben for andre, men respekterer hverandre for det vi gjør, uansett hvilken oppgaver vi har. Det pleier å bli et bra lagarbeid, sier Deila til TV 2.

– Hva er realistisk å kunne forvente av dere når vi gjør opp status i slutten av sesongen?

– Det er vanskelig å svare på. Vi har et mål om å spille i Europa i 2020. Det er en knalltøff målsetning. Men vi er i rute nå til å klare det. Men vi må bli bedre og nullstille allerede nå til onsdag, sier VIF-treneren.

Totaldominans i første omgang

Håkon Wibe-Lund gjorde i sin første kamp i sjefsstolen én endring fra laget som spilte 0-0 hjemme mot Viking på mandag: ut med 18 år unge Johan Hove, inn med den betydelig mer erfarne Henning Hauger (33).

Endringen gjorde innledningsvis ingen synlig forskjell på Godset-laget som viste seg fra en uinspirert side mandag. Hjemmelaget styrte det meste fra start, og etter 16 minutter skapte de kampens første store mulighet.

Dønnum fant Fitim Azemi i en lovende posisjon foran mål, men Viljar Myhra holdt Godset inne i kampen med en fin redning.

Ti minutter senere måtte Myhra imidlertid strekke våpen.

Efrain Juárez fant Dønnum på høyresiden, og med et knallhardt skudd i nærmeste, som en god del keepere hadde holdt ute, sendte han Vålerenga i en svært fortjent ledelse.

Vålerenga styrte alt i den første omgangen, og fire minutter før pause var hjemmelaget nære på å doble ledelsen. Vilhjalmsson avsluttet et lekkert angrep med an akrobatisk avslutning, men Myrha holdt bortelaget inne i kampen.

Like før pause fikk Godset, ut av det blå, sin første mulighet, men Adam Larsen Kwarasey gjorde nok til å holde Mos' heading ute av buret.

Shala med sesongens tredje

Dominansen fortsatte etter hvilen.

Raske kombinasjoner i angrep resulterte i at både Ejuke og Azemi fikk muligheten fra kloss hold foran keeper, men Myhra avverget på spektakulært vis 2-0 til hjemmelaget tidlig i den andre omgangen.

Lars-Christopher Vilsvik var nære på å utligne da innlegget hans traff oversiden av tverrliggeren etter drøye timen, men, som i første gang, hadde Godset lite å stille opp med mot et Vålerenga i form.

Etter halvspilt andreomgang kom 2-0.

Shala fant innbytter Bård Finne inne i feltet. Finne sendte ballen i stolpen fra vel 10 meter, men Shala fullførte løpet sitt og satte inn returen.

Gjestene var aldri virkelig i nærheten av å gjøre det spennende på tampen og står nå med syv kamper uten seier.