BITTER STRID: Uenigheter mellom eierne av Sheffield United legger demper på gleden av å være nyopprykket til Premier League.
BITTER STRID: Uenigheter mellom eierne av Sheffield United legger demper på gleden av å være nyopprykket til Premier League. Foto: Lee Smith

Hevder Sheffield United ble finansiert av millionlån fra Osama bin Laden-slektning

Sheffield United skal være finansiert av et lån på over 33 millioner kroner som kan spores tilbake til familien til Osama bin Laden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sheffield United, som er nyopprykket til Premier League, mottok et lån på 33,4 millioner kroner fra Osama bin Ladens familie. Det kom frem i Londons høyesterett, skriver britiske Mirror.

Avsløringen kom som følge av en bitter konflikt mellom klubbens deleiere Kevin McCabe og Prince Abdullah.

Abdullahs advokat, Andreas Gledhill, påstår at lånet som går under navnet «Projekt Delta» på over 33 millioner kroner, kan spores tilbake til familien til den tidligere al-Qaida-lederen.

Gledhill sa i retten at Sheffield Uniteds forman, Kevin McCabe visste at pengene hadde kommet fra en annen kilde, nemlig et medlem av bin Laden-familien. Osama bin laden var hjernen bak terrorangrepene mot World Trace Center i New York i 2001.

Abdullahs advokat viste også til e-poster fra klubbens direktør, Jeremy Tutton, som fryktet at den lokale avisen ville publisere historien «Blades (Sheffield United) hvitvasker penger for ekstremister», dersom historien om lånet noen gang kom ut.

Prince Abdullah og McCabe er i retten for å avgjøre den langvarige uenigheten over eierskapet av den nyopprykkede Premier League-klubben.

Abdullah kjøpte 50 prosent av klubbens aksjer i 2013, med en forutsetning av at han investerte 115 millioner kroner i klubben.

McCabe avviser den avtalen, og vil at høyesterett skal godkjenne hans eierskap av klubben, slik at han kan selge og motta økonomisk gevinst etter at klubben rykket opp til Premier League.