gastromatkrise:

Selger Gastromat-bokser for opptil 1000 kroner på Finn.no

– Det er fullstendig krise i Nord-Trøndelag rett før 17 mai uten Gastromat. Det skal serveres sodd i hver ei grend, og det blir ikke et komplett festmåltid uten krydderet, sier Torkil Dahl til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I går skrev TV 2 saken om at blandingskrydderet Gastromat er borte fra butikkhyllene.

Siden da har har folk begynt å legge Gastromat til salgs på Finn.no og prisen er nå helt oppe i 1000 kroner boksen. I skrivende stund er det ni annonser tilgjengelig.

Ute av drift

Årsaken til at det ikke finnes mer krydder i butikkhyllene og at Finn.no har tatt over salget, er fordi den spesialdesignede maskinen som lager krydderet er ute av drift.

– Vi har hatt maskinhavari på produksjonsmaskinen og må bygge ny. Maskinen er spesialdesignet og vi har jobbet i lengre tid med å få kvalifisert personell til å reparere den. Det trengs spisskompetanse for å fikse den, forteller Lars Kvan, styreformann i Gastromat AS til TV 2.

Krydder i generasjoner

En som selger Gastromat er trønderen Torkil Dahl (41) som bor på Hell. Han har vokst opp med blandingskrydderet og har et nært forhold til det etterhvert så eksklusive krydderet.

– Jeg har vokt opp med Gastromat og det er nedarvet fra flere generasjoner. Min far fikk krydret matpakke med Gastromat som farmoren min sendte med ham til skolen. Barna mine har også vokst opp med at Trøndersodden skal krydres med Gastromat, forteller Torkil Dahl til TV 2.

– Gastromatkrisa slo inn som en sunami

Nå selger han to bokser for opptil 2500 kroner. Han har innsett at han kan profitere på sine uåpnede Gastromat-bokser da det har blitt Gastromatkrise i landet.

– Jeg hadde et 40-års lag og da hadde vi blindtesting av Trøndersodd under festen. Da måtte jeg kjøpe inn slik at det var en Gastromat-boks pr. bord. Jeg satt igjen med noen bokser og etter at Gastromatkrisa slo inn som en sunami her i Trøndelag skjønte jeg at jeg kunne selge de på Finn, avslutter Torkil Dahl til TV 2.