Skulle sende melding til én elev – ble sendt til 14.000

Møre og Romsdal fylkeskommune beklager etter å ha sendt feil melding og e-post til rundt 14.000 elever, torsdag formiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved en feil sendte Møre og Romsdal fylkeskommune ut en SMS og e-post til alle tiendeklassingene i fylket som hadde søkt om skoleplass.

I meldingen sto det blant annet at søkeren ikke var registrert bosatt i Møre og Romsdal, og derfor havnet bakerst i køen.

Meldingen skulle i utgangspunktet kun sendes til én elev, men i stedet mottok 13.783 av fylkets tiendeklassinger meldingen.

– Vi gjorde dessverre en feil. Vi beklager at meldingen gikk ut, men så fort vi oppdaget dette, sendte vi kontrabeskjed, sier rådgiver Laila Tretnes Nielsen på Møre og Romsdal fylkeskommune sine hjemmesider.

Ifølge Tretnes Nielsen, skyldes det hele en menneskelig svikt.

– Det er bare å legge seg langflate, og beklage at det har skjedd, sier hun til TV 2.

Tretnes Nielsen forteller at de holder på med saksbehandling av søknader til videregående opplæring. Meldingen skulle sendes til én person, men i prosessen glemte saksbehandlerne å legge inn referansenummeret til søkeren, og meldingen ble dermed sendt til nærmere 14.000 elever.

Etter feilmeldingen har telefonen knapt stått stille inntakskontoret.

– Det har vært masse søkere på telefonen, men de fleste har heldigvis tatt det med godt humør, og de skjønner at det har skjedd en feil, sier hun.