Tore Petterson (40) ut mot sexfokuserte homser

God kveld Norge (TV 2): – Jeg vil gjerne være fleksibel, men ikke på hvem du ligger med, sier den homofile komikeren Tore Petterson.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg har hatt vansker med å være med på homokampen fordi den har handlet om at du skal pule mest mulig. At du skal ha friheten til det. Det er en kamp jeg ikke kan være med og kjempe, fordi det ikke er det jeg ønsker meg.

Det sier komiker Tore Petterson (40) til «God kveld Norge», som sendes på TV 2 lørdag klokken 21.40.

– Folk må leve som de vil, men det gjør det ikke noe lettere når mange miljøer blir med på den pakka der og du sitter der og ikke ønsker det, sier han.

Petterson, som er kjent fra NRKs «Sofa» og TV 2s «Farmen kjendis», forteller at han savner å ha homofile forbilder som har de samme holdningene som ham.

– Jeg ønsker meg et forbilde som sier: «Vi har levd sammen i 25 år og har ikke delt kroppene våre med alt mulig annet som kommer vår vei», sier han.

Går med på å dele partner

40-åringen frykter at homofile menn går med på å dele partner fordi kjæresten ønsker det.

MAKKERE: Tore Petterson og humorkompis Adam Schjølberg under Gullruten i bergen i 2016.
MAKKERE: Tore Petterson og humorkompis Adam Schjølberg under Gullruten i bergen i 2016. Foto: Lise Åserud/Scanpix

– Vi har unge mennesker som hater seg selv, som synes de er stygge, som ikke føler seg bra nok. At du ikke føler deg verdt å elske gjør også at du går med på å dele partner, sier han.

– Har du gått med på det, spør «God kveld Norge»-programleder Dorthe Skappel (56).

– Nei, svarer Tore kontant.

Han forteller at han tidlig i forhold forteller hva han ønsker.

– Alle jeg har datet og vært sammen med har vært enige med meg. Jeg har hatt en tendens til å finne meg unge kjærester, men fordelen er at de tror blindt på kjærligheten, slik som jeg. Jeg finner ikke det hos homser på min alder, sier han.

Og:

– ... og så kommer vi til et punkt, og så er de ikke helt «der» likevel, og ikke tar det seriøst, og da skyter jeg meg selv i leggen.

På spørsmål fra Skappel om han er en fleksibel partner, svarer han dette:

– Jeg vil gjerne være fleksibel, men ikke på hvem du ligger med.