I STORFORM: Tarik Elyounoussi har grunn til å smile om dagen. 31-åringen står med fire mål på de to siste kampene i Allsvenskan.
I STORFORM: Tarik Elyounoussi har grunn til å smile om dagen. 31-åringen står med fire mål på de to siste kampene i Allsvenskan. Foto: Nilsson, Nils Petter

Meldingen fra Norling som fikk Tarik til å senke skuldrene

Nå er nordmannen toppscorer i Allsvenskan

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er ikke hverdagskost at jeg går inn i slike dueller, sier Tarik Elyounoussi om scoringen som sendte AIK i føringen borte mot Helsingborg onsdag kveld.

31-åringen så tilsynelatende fryktløs ut der han svevde inn i duell med vertenes keeper Kalle Joelsson. Under drakten gikk hjertepumpa langt raskere enn normalt.

– Jeg tenkte faktisk, shit, jeg håper ikke han tar hodet mitt nå. Jeg var nesten mer glad for at det gikk bra med meg enn for at det ble mål, sier AIKs toppscorer til TV 2 med et lite smil.

- Driter i om du scorer

Nå skinner solen om kapp med den blide 31-åringens smil i Stockholm, men forrige sesong var til tider tung og besto av flere tørkeperioder foran mål. Elyounoussi endte 2018-sesongen med totalt åtte scoringer. Etter sesongens ni første oppgjør står AIKs formspiller allerede med seks fulltreffere. At han stadig har fått nye sjanser til å bevise hva han er god for takker han AIKs trener Rikard Norling for.

– Jeg hadde en tung periode i fjor hvor jeg gikk seks, syv kamper uten scoring. Da er det lett å bli stressa, men Norling sa "jeg driter i om du ikke scorer så lenge du fortsetter å gjøre den jobben du gjør for laget". Det betydde mye. Han gir deg en trygghet og sørger for at du får tilbake selvtillit. Det gjør at man ønsker å gi noe tilbake og gjerne gå i slike dueller som jeg gjorde i går, sier Allsvenskans toppscorer.

Rikard Norling har en langt større stjerne i svensk fotball enn hva som er tilfellet her til lands. Oppholdet i Brann ble en katastrofe og endte med sparken da også OBOS-ligaen viste seg å bli i tøffeste laget. Norlings Brann vant 17 prosent av kampene. I Sverige er den karismatiske lederen en suksess og står med ligatittel både som Malmö- og AIK-sjef.

LEDER AV RANG: Rikard Norling får de aller beste skussmål når Tarik Elyounoussi skal beskrive lederstilen.
LEDER AV RANG: Rikard Norling får de aller beste skussmål når Tarik Elyounoussi skal beskrive lederstilen.

– Han er en fantastisk bra trener og en meget smart person. Jeg tror han lærte veldig mye av nedturen i Bergen. Før jeg gikk til AIK så visste jeg at jeg fikk en trener som var sulten på suksess. Men han stressa ikke og tok seg god tid før han kom tilbake.

Møttes i Tyskland

I jakten på ny kunnskap reiste Norling rundt i Europa. En av klubbene den tidligere Brann-treneren oppsøkte var Elyounoussis tyske arbeidsgiver.

– Han var blant annet på besøk hos oss da jeg var i Hoffenheim. Der snakket jeg med ham om hvordan vi gjorde ting. Han brukte tid på å lære, reise rundt for å bli klokere. Det tror jeg var lurt.

Scoret to foran landslagssjefen

I begynnelsen av juni venter Romania og Færøyene i EM-kvalifisering for Norge. Med kun ett poeng etter møtene med Spania og Sverige, trenger Lars Lagerbäck gode resultater mot de antatt svakere motstanderne. Fra Sveriges hovedstad kommer en spiss med selvtillit.

– Lars var her dagen før kampen mot Djurgården. Det var veldig hyggelig at han og Perry (Per Joar Hansen red.anm.) tok turen. De satt på tribunen under kampen mot Djurgården og han var nok veldig fornøyd der han satt å så på.

Elyounoussi scoret kampens to mål i AIKs 2-0-seier.

– Det var noen dype løp i bakrom der også, noe han liker godt. Jeg sender nok en sterk søknad med den kampen der.

Før landslaget får nye godt av Norges fremste formspiller, skal AIK ut i tre kamper i Allsvenskan. Der ønsker 31-åringen å fylle ytterligere på målkontoen.

– Det flyter meget bra nå. Kroppen kjennes veldig bra og jeg sliter ikke med noe smågreier som jeg har hatt tendens til tidligere. Da går det også bedre på banen, sier en meget godt fornøyd Elyounoussi til TV 2.