Märtha nekter å si fra seg prinsessetittelen

Prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek snakker ut i sitt første TV-intervju etter at de offentligjorde at de var blitt et par.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På søndag publiserte Märtha Louise og den amerikanske sjamanen Durek Verrett hvert sitt bilde på Instagram hvor de annonserte at de hadde blitt kjærester.

«Når du har møtt tvillingsjelen din, så vet du det. Jeg er så heldig å ha møtt min. Han har forandret livet mitt», skrev Märtha Louise.

Sjaman Durek la heller ikke skjul på kjærligheten sin for prinsessen, og skrev at han forguder og beundrer henne.

– Intenst

Torsdag gjestet de God Morgen Norge for sitt første intervju sammen etter at de bekreftet at de var blitt kjærester.

Se hele intervjuet fra God Morgen Norge i videovinduet over.

Märtha Louise sier i intervjuet at hun har det fint, sett bort i fra alt kaoset som har oppstått etter at kjæresten ankom på tirsdag.

– Det er mer intenst, men det er ikke verre enn det har vært tidligere. Kritikken påvirker meg, men jeg synes det er viktig at vi bor i et land hvor vi kan uttrykke oss selv, og si det vi mener, sier hun.

– Jeg har bitt kritisert hele livet mitt, men jeg blir ikke trist, sier prinsessen.

– Fantastisk opplevelse

Kjæresten Durek Verrett bekrefter at han har møtt dronning Sonja og kong Harald. Men hverken han eller Märtha ønsker å gå inn på hva de har pratet om.

– Det var den mest fantastiske opplevelsen i mitt liv, sier Verrett.

Prinsesse Märtha Louise har fått mye kritikk for at hun bruker prinsesse-tittelen i kommersielle sammenhenger. Märtha sier til God Morgen Norge at hun forstår kritikken, men at hun er sikker på at hun ville gjort det samme, uavhengig av om hun hadde vært prinsesse eller ikke.

– Jeg er en prinsesse, og jeg er født inn i denne familien. Jeg har valgt denne livsstilen, og det er min måte å tjene penger på. Andre som gjør lignende ting får penger for det, og det gjør jeg også, sier hun.

Forstår kritikken

På lederplass i torsdagens avis, skriver Fædrelandsvennen at Märtha burde gi fra seg prinsessetittelen. Det er ikke noe hun vurderer.

– Jeg er en del av familien, og sånn vil det alltid være. Men jeg forstår kritikken, og jeg forstår at det kan være utfordrende å akseptere meg for den jeg er, sier Märtha Louise.

Sjaman Durek har også blitt kritisert for sine uttalelser om at han kan kurere kreft. I intervjuet på God Morgen Norge hevder Verrett at dette er noe han aldri har sagt.

– Nei, jeg kan ikke kurere kreft, og jeg har aldri sagt at jeg kan det. Jeg tror folk har tatt biter fra ulike intervju og antatt at det er sannheten, og at det kommer fra meg, sier sjamanen.

– Jeg stoler på leger, og vitenskapen er veldig viktig for sjamanismen, slår han fast.

På spørsmål fra programlederne Vår Staude og Peter Moi Bubresko om paret har lagt bryllupsplaner, ler de.

– Vi skal ikke diskutere det her. Men vi er et par som lever med åpne følelser, og så lenge vi bevarer den kjærligheten vi har for hverandre, så kan det skje, sier Verrett.

– Men se på denne kvinnen. Hvordan går det an å ikke elske henne? Jeg ser på henne noen ganger, og jeg klarer ikke slutte å stirre, sier en tydelig forelsket sjaman.

Paret bor foreløpig i henholdsvis Lommedalen og London, men påpeker i intervjuet at de skal finne ut hvordan de skal løse avstandsforholdet.

I et klipp publisert på God Morgen Norge sin Instagram kort tid etter intervjuet går paret nærmere inn på hvorfor de elsker hverandre.

– Jeg elsker denne kvinnen fordi hun er så smart, og måten hun ser verden på. Hun får frem de beste sidene av meg, og jeg kan være sårbar, jeg kan være en baby som gråter i armene hennes, og for en mann er det en stor greie, og det gjør at jeg føler meg enda sterkere, sier Durek Verrett om sin nye kjæreste.

Märtha sier at da hun møtte sjamanen var det som å komme hjem.

– Han er alt jeg har ønsket meg, og nå klarer jeg ikke si noe mer før jeg begynner å gråte, sier en tydelig rørt prinsesse.

Avlyst arrangement

Amerikanske Verrett ankom Norge for første gang på tirsdag, i forbindelse med at de to skal holde flere arrangementer sammen.

Ett av arrangementene var ment å finne sted i St. Petri kiriken i Stavanger, men onsdag ettermiddag snudde biskop Anne Lise Ådnøy. Biskopen fortalte til TV 2 at hun hadde brukt biskopens tilsyn og bedt menighetsrådet om å reversere sitt vedtak om å åpne dørene for prinsessen og sjamanen.

– Med de siste opplysningene jeg har blitt kjent med de siste dagene, så ser jeg at dette arrangementet inneholdt ting som ikke er i tråd med det kirken står for, sier biskopen til TV 2.

– Hva slags ting?

– Det er vanskelig å gå i detalj, men det handler om at vi som kirke ønsker å peke på Jesus.

I et intervju med TV 2 Nyhetskanalen onsdag ettermiddag la ikke sjamanen skjul på at han var svært skuffet over biskopens avgjørelse.

– Jeg er veldig skuffet, fordi jeg ønsket virkelig å være der sammen med biskopen og sammen med disse menneskene og jeg ville snakke om kjærligheten til religion, sa sjamanen Durek Verrett.