Linnes ble cupmester etter snuoperasjon

Martin Linnes og hans Galatasaray vant den tyrkiske cupfinalen i fotball på dramatisk vis. Laget vendte til 3-1 over Akhisarspor i de ti siste minuttene.

Galatasarays Yuto Nagatomo og Martin Linnes jublet for cupseier. Foto: Murad Sezer

Etter en målløs første omgang var det tabelljumboen i tyrkisk eliteserie som tok ledelsen da Elvis Manu scoret i det 57. minutt. Ni minutter senere hadde Galatasaray sjansen til å utligne, men Mbaye Diagne misbrukte et straffespark.

Linnes spilte venstreback i finalen og skulle bli med på en veldig snuoperasjon etter at trener Fatih Terim gjorde to bytter. Mål ble det først etter at Akhisarspor i det 78. minutt ble redusert til ti mann da Miguel Lopes fikk sitt annet gule kort.

To minutter senere satte innbytter Sinan Gumus inn 1-1-målet på straffespark. Galatasaray jaget flere mål og fikk uttelling ved Sofiane Feghouli i det 88. minutt. På overtid fastsatte Diagne resultatet da han nikket inn et innlegg fra Younès Belhanda.

Linnes spilte hele kampen.

Galatasaray kan bli dobbeltmester. Laget har hentet inn Basaksehirs forsprang i eliteserien og inntatt tabelltoppen. Lagene har like mange poeng med to serierunder igjen. Søndag møtes de til en tidlig seriefinale.

I siste serierunde vender Galatasaray tilbake til onsdagens finaleby for å møte Sivasspor.