Derby knuste Bielsas og Leeds' opprykksdrøm

Derby er klar for opprykksfinale til Premier League mot Aston Villa etter målfest mot Leeds på Elland Road.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leeds – Derby 2-4 (3-4 sammenlagt):

Se alle scoringene i Sportsnyhetene øverst!

Frank Lampards Derby knuste Leeds' og den karismatiske manageren Marcelo Bielsas drøm om en opprykksfinale på Wembley etter å ha vunnet 4-2 i returkampen på Elland Road onsdag kveld.

Derby er dermed klar for playoffinale med 4-3-seier sammenlagt mot Leeds.

– Målet før pause ga oss troen på at vi kunne klare det etter pause. Vi fikk et tidlig mål i andre omgang, og det hjalp oss også. Vi spilte strålende angrepsfotball og presset dem høyt, og fikk de målene vi trengte, sa Derbys Mason Mount til Sky Sports etter kampen.

Derbys suksessmanager Frank Lampard var høyt oppe etter seieren.

– Da Leeds tok ledelsen 1-0, så hadde nok de fleste avskrevet oss. Sjansene for å gå videre var vel en til åtte, eller noe. Men vi jobbet briljant og spillerne viste mot, sa han til Sky Sports News.

– Nå skal vi bare nyte øyeblikket, og forberede oss til kampen mot Aston Villa. Men det vil vi være underdogs igjen, mente han.

I opprykksfinalen til Premier League møter Frank Lampards menn Aston Villa på Wembley 27. mai. Aston Villa, med John Terry som assistentmanager, tok seg til opprykksfinale med straffeseier over Stefan Johansens West Bromwich Albion i nabooppgjøret tirsdag.

Leeds og Marcelo Bielsa må forberede seg på nok en sesong i Championship, og må vente videre på klubbens første Premier League-kamper siden 2004.

Svarte og snudde kampen
Leeds hadde 1-0 å gå på fra den første playoffkampen mot Derby, og tok oppskriftsmessig ledelsen ved Stuart Dallas etter 23 minutters spill av returkampen på Elland Road.

Men like før pause utnyttet Jack Marriott rot i Leeds-forsvaret og utlignet til 1-1. Bare et snaut minutt etter pause scoret Derby igjen ved Mason Mount, og plutselig stod det 2-1 til gjestene og 2-2 sammenlagt.

Og vondt skulle bli verre for Leeds. I det 58. minutt fikk Derby straffe. Harry Wilson var sikker fra ellevemetersmerket og sendte Derby opp i 3-1-ledelse.

Leeds hadde imidlertid ikke gitt opp drømmen om en opprykksfinale på Wembley. For bare fire minutter etter Derbys 3-1-scoring reduserte Stuart Dallas til 2-3 med sin andre scoring for dagen, og dermed var stillingen 3-3 sammenlagt.

Leeds så rødt – så scoret Derby
Drøye ti minutter før slutt fikk Leeds en tøffere oppgave enn de ventet da Gaetano Berardi pådro seg sitt andre gule kort for dagen etter en hodeløs takling, og ble sendt i dusjen. Leeds måtte fullføre kampen med ti mann.

Fem minutter før fikk Derby inn scoringen de håpet på. Jack Marriott ble spilt gjennom, og alene med keeper chippet han elegant inn 4-2-scoringen for Derby.

På overtid ble også Derby redusert til ti mann da Scott Malone fikk sitt andre gule for dagen og ble sendt av banen med rødt kort.

Frank Lampards Derby vant til slutt 4-2 på Elland Road og er klar for playoffinale mot Aston Ville med 4-3-seier sammenlagt mot Leeds.