I STORFORM: Martin Ødegaard.
I STORFORM: Martin Ødegaard. Foto: Olaf Kraak

Ødegaard i storform – scoret mål og serverte målgivende for Vitesse: – En glede å følge

Martin Ødegaard briljerte for Vitesse i oppgjøret mot VVV Venlo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

VVV Venlo – Vitesse 1-3:

Martin Ødegaard viste at han virkelig har formen inne i sesongens siste kamp for Vitesse.

Først serverte han lagkamerat Viacheslav Karavaev som lekkert sendte Vitesse i ledelsen 1-0 mot VVV Venlo i det 23. minutt. Det var Ødegaards tiende assist for Vitesse denne sesongen.

Seks minutter før pause gjorde Ødegaard alt selv da han lekkert driblet av en motspiller med en frekk skuddfinte, før han skjøt ballen i mål fra rundt 20 meter og doblet ledelsen for Vitesse.

Etter pause reduserte VVV Venlo ved Peter van Ooijen i det 68. minutt. Men sju minutter før kampslutt satte Matúš Bero inn Vitesses tredje for dagen etter målgivende fra Thulani Serero. Vitesse vant kampen 3-1 og sikret seg femteplassen på tabellen i Eredivisie denne sesongen.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen er mektig imponert over det 20-åringen har vist for Vitesse denne sesongen.

Se Ødegaards scoring mot VVV Venlo:

– Martin Ødegaard har vært en glede å følge for Vitesse denne sesongen. Han har blitt bedre både offensivt og defensivt, og var også bra for Lars Lagerbäck på sist landslagssamling, poengterer Mathisen.

– Han har hatt noen år der han ikke har slått til som vi har drømt om, men nå er han i ferd med å ta et nytt steg, påpeker Mathisen.

– Blir interessant å se hvor han spiller neste sesong
Etter den glimrende sesongen for Vitesse forlater trolig Ødegaard den nederlandske klubben ved sesongslutt.

Nordmannen har fortsatt kontrakt med Real Madrid frem til sommeren 2021. I utgangspunktet skal 20-åringen returnere til den spanske hovedstaden når låneoppholdet med Vitesse er over, men spørsmålet er hvor Ødegaard faktisk fortsetter karrieren.

En mulig destinasjon er talentfabrikken Ajax, som denne sesongen tok seg helt til semifinalen i Champions League og mistet finaleplassen på overtid etter at Lucas Moura avgjorde for Tottenham.

– Det blir utrolig interessant å se hvor Ødegaard spiller neste sesong. Det blir nok ikke Real Madrid, men at han går til en større klubb enn Vitesse, det er høyst sannsynlig. Samtidig er det viktig at han kommer seg til en klubb hvor han får spille fast, og får anledning til å vise seg frem. For Ødegaard har noen kvaliterer ingen andre norske spillere besitter, konkluderer Jesper Mathisen.

Kåret til årets spiller av fansen
For tre dager siden ble Martin Ødegaard hedret av Vitesse-fansen, som har stemt 20-åringen frem som sesongens spiller i klubben.

Han fikk hele 42 prosent av stemmene, opplyser Vitesses supporterklubb på sine nettsider. Thulani Serero var nærmest med 19 prosent av stemmene.

Også statistikknettstedet whoscored.com, som bruker algoritmer fra Opta, har Ødegaard som sesongens Vitesse-spiller. Han har fått snittkarakteren 7,76 av ti mulige denne sesongen. Det er også sjuende høyest i Eredivisie, kun overgått av spillere fra Ajax, PSV og Feyenoord.

Også Maars Johnsen scoret
Bjørn Maars Johnsen scoret i likhet med Ødegaard i siste serierunde onsdag. Han kom inn som innbytter den siste snaue halvtimen og scoret noen minutter senere da det ble 2-4-tap for Excelsior i Rotterdam. Likevel ble AZ nummer fire.

Jonas Svensson spilte hele kampen, mens Fredrik Midtsjø ble byttet ut ti minutter før slutt.

Det var norske spillere på banen også i Utrecht, der Dennis Johnsen spilte en halv omgang og Morten Thorsby ti minutter for Heerenveen, som tapte 1-3 for hjemmelaget.

Ajax sikret seriemesterskapet onsdag, med 4-1-seier borte mot De Graafschap. Lasse Schöne og Nicolás Tagliafico ga laget ledelsen hver sin gang i første omgang, før Dusan Tadic økte den to ganger etter pause.

Ajax vant tittelen for 34. gang
Ajax var tre poeng foran PSV Eindhoven før onsdagens kamper og trengte bare ett poeng i Doetinchem for å være helt sikker på sitt 34. seriemesterskap.

Det var avskjedskamp for Frenkie de Jong, som tidligere onsdag fikk Johan Cruyff-prisen som årets talent i æresdivisjonen. Han har allerede signert for Barcelona.

Onsdagens runde skulle vært den nest siste, men ble utsatt for å gi Ajax bedre forberedelser til semifinalene mot Tottenham i mesterligaen. Laget som slo ut Real Madrid og Juventus var bare sekunder fra finaleplass, men ble senket av Lucas Mouras scoring på overtid av overtiden.

PSV Eindhoven endte på sølvplass tre poeng bak, mens det er hele 21 poeng ned til Feyenoord på bronseplass.