Vant millimeterduell i pøsregnet

Pascal Ackermann fra Bora-laget var best i spurten på onsdagens etappe i Giro d'Italia og sikret seg sin annen seier i årets utgave.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tyskeren vant 2. etappe i Furecchio søndag og var langt framme også mandag og tirsdag.

Onsdag var 25-åringen igjen først over målstreken etter en 140 kilometer lang etappe til Terracina.

Spurten ble en millimeterduell med Fernando Gaviria, men en av lagkameratene til Ackermann var likevel så sikker at han jublet for seier – selv om han satt flere meter bak og ikke kunne se noe som helst, som bildet øverst viser.

Se spurten øverst

På grunn av kraftig regnvær valgte arrangøren underveis på etappen å nøytralisere tiden for å beskytte sammenlagtfavorittene mot uhell på det glatte underlaget. Det skjedde da feltet første gang passerte målstreken før en avsluttende runde på ni kilometer.

Det førte til at feltet sprakk opp, fordi ryttere uten ambisjoner i spurten lot seg falle tilbake for ikke å risikere noe. Ackermann, som deltar i sitt aller første Grand Tour-ritt, viste igjen at han på kort tid er blitt en av verdens beste spurtere. Han seiret foran Fernando Gaviria og Arnaud Démare.

Spurtet to ganger

– Jeg måtte starte spurten to ganger i dag, fordi jeg ble tvunget til å bremse 200 meter før mål. Heldigvis greide jeg å henge meg på Gaviria, og han ble en perfekt opptrekker for meg. Jeg hadde masse kraft i beina på slutten, og jeg er glad for etappeseieren og for at jeg gjenerobret poengtrøya, sa Ackermann ifølge cyclingnews.com.

– Det var en skummel spurt og en skummel etappe. Under utforkjøringene så man ikke mye på grunn av alt vannet, og det var heldig at ingen veltet.

I sammendraget er stillingen uendret. Slovenske Primoz Roglic fra Jumbo-Visma beholder ledertrøya og er 35 sekunder foran Simon Yates. VIncenzo Nibali følger ytterligere fire sekunder bak.

Ute av dansen

Rittet mistet en av forhåndsfavorittene da Tom Dumoulin sto av helt i begynnelsen av etappen. Sunweb-rytteren ga seg på grunn av smerter etter en stygg velt tirsdag.

Kristjan Koren, en av Nibalis hjelpere i Bahrain-laget, er også ute. Han er en av fire ryttere UCI har suspendert på grunn av mistanke om at de har dopet seg. Det er resultat av opplysninger fra østerrikske myndigheter og deres «Operation Aderlass» som blant annet førte til aksjonen under ski-VM i Seefeld.

(©NTB)