Eurovision 2019:

Dette sier Keiino om den dårlige plasseringen på bettinglistene

TEL AVIV, ISRAEL (TV 2): Keiino har ikke favorittstempel før torsdagens semifinale. Artistene avslører til TV 2 hva som mangler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Årets internasjonale finale i Melodi Grand Prix er like rundt hjørnet, og torsdag må Norges store håp, Keiino, kjempe seg videre fra den andre semifinalen.

Da skal de nemlig møte blant annet våre naboland Sverige og Danmark.

Skal vi tro bookmakernes bettinglister, ligger vi på vippen til å ikke komme oss igjennom torsdagens semifinale. Og om vi kommer videre, ligger vi an til å havne på en 15. plass på lørdag, ifølge Eurovision World.

Dette er ikke gode nyheter for de norske artistene.

– Jeg tror at vi mangler det litt ekstra under prøvene. Vi mangler energien fra publikum. Jeg tror derfor at mange blir overrasket i morgen når de ser energien og det glimtet i øynene vi har da, sier Alexandra Rotan (22) i Keiino til TV 2.

– Festlåter som vår, som når festfolket og ikke musikksynsere, kan underprestere på oddsen motfor hvordan det blir til slutt, sier Tom Hugo (39).

Tror ikke de faller i smak hos juryen

Morten Thomassen, som er leder i den norske MGP-klubben, har en teori om hvorfor Keiino ikke er en bettingfavoritt.

– Jeg tror ikke at «Spirit in the Sky» er type låt som faller i smak hos både juryen og folket. Det må en låt gjøre, om den skal vinne Eurovision. Jeg er usikker på om den slår an hos juryene, sier han til TV 2.

I den norske MGP-finalen var det seerstemmene som sikret Keiino seieren. Den internasjonale fagjuryen fra ti land stemte nemlig ikke frem Keiino som sin favoritt.

Lederen av MGP-klubben er likevel «temmelig sikker» på at Norge tar seg videre fra semifinalen på torsdag.

Usikker på om Norge går videre

Svenske Aftonbladets Eurovision-ekspert, journalist Tobbe Ek, er derimot mer usikker på om Norge blir å se i finalen på lørdag. Kun ti av 17 land vil gå videre fra den andre semifinalen.

– Låten er populær blant fansen, og det er en typisk Eurovision-låt som man kan danse til, men de har ikke imponert på prøvene. Denne semifinalen har ganske mange sterke låter, og Keiino ligger på nederste del av listen over de ti som antageligvis vil gå videre, sier Ek til TV 2.

Onsdag hadde Keiino noen av de siste prøvene før det gjelder. Onsdag kveld skal de opptre for Europas jury, og poengene fra juryen teller halvparten av sluttresultatet.

– Prøvene gikk veldig bra. Jeg er veldig glad vi har hatt denne gjennomkjøringen før det gjelder i kveld. Vi skal gjennom en ekstra prøve nå, for å sjekke at det siste tekniske er på plass. Vi må sikre at alt det tekniske virker som det skal, sier Rotan til TV 2.

Hadde tekniske problemer

Det var nemlig ikke alt som satt som det skulle på gjennomkjøringen denne ettermiddagen.

– Jeg hadde litt lite av meg selv i monitor, så jeg måtte gjette litt mens jeg sang. Men jeg hørte igjennom etterpå, og det var ikke så ille. Så jeg må ha truffet blink på mye, smiler Tom Hugo.

Nå skal de gjøre det de kan for å gå videre i semifinalen.

– Vi skal gi alt! Europa er klare for fest, og når vi får skrudd på det ekstra festgiret, så kan det gå hele veien, sier Hugo.

– Vi går for gull! sier Rotan.

Har en strategi for å vinne stemmer

De norske artistene har en egen strategi for hvordan de skal vinne Eurovision-stemmene. De siste to månedene har de spilt på arenaer over hele Europa. Og de gir seg ikke ennå – natt til torsdag skal de nemlig opptre på et utested til de sene nattetimer.

– Vi skal spille på Wiwijam. Wiwiblogs er den største plattformen for fans, så vi tror at dette kan gange oss ekstra mye i morgen. Det er derfor vi velger å gjøre det, sier Rotan.

– Så dere har en strategi?

– Absolutt! sier hun.

– Vi spiller for både store og små scener, og vi vil spre budskapet og vise frem Norge for Europa, sier Hugo.