Bussjåfør onanerte foran utviklingshemmet kvinne – dømt til fengsel

En bussjåfør i 60-årene er dømt til 35 dagers ubetinget fengsel etter at han dro ned buksen, onanerte og ba en psykisk utviklingshemmet kvinne om å ta på ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen fant sted inne i bussjåførens personbil en lørdag i april i fjor.

Kvinnen, som ifølge dommen har et funksjonsnivå tilsvarende et barn på 10 år, skulle bytte buss på en bussterminal da hun fikk øye på mannen.

Fordi hun kjente ham fra hans jobb som bussjåfør, spurte kvinnen om han kunne kjøre henne til kjæresten hennes, som hun skulle besøke.

Bussjåføren, som altså ikke var på jobb, skal i løpet av kjøreturen ha tatt av seg både buksen og underbuksen før han ba henne om å ta på ham.

Mannen i 60-årene har i retten erkjent at han tok på seg selv under kjøreturen, men hevder at penisen hans aldri var synlig for kvinnen.

Da de var fremme, skal mannen har sagt at hun ikke måtte fortelle noen om hendelsen, fordi han hadde vært snill og kjørt henne dit hun skulle.

Kvinnens primære støttekontakt forklarte i retten at hun i etterkant av hendelsen har fått depresjoner, og at hun har isolert seg.

Tingretten skriver i dommen at det legges vekt på at bussjåføren begikk handlingene overfor en psykisk utviklingshemmet person, og at han kjente til hennes utviklingshemning.

Videre legger dommeren vekt på at kvinnen hadde tillit til mannen gjennom hans yrke som bussjåfør.

Fordi blottingen fant sted i mannens bil, var det heller ikke mulig for henne å komme seg vekk, skriver retten.

Verken mannens forsvarer eller kvinnens bistandsadvokat ønsker å kommentere saken overfor TV 2.